0

Welkom bij het jaarlijkse congres dat duiding geeft aan de facts, figures, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse TMT-sector.

TELECOM INSIGHTS 2017

HET EVENEMENT VAN, VOOR EN OVER DE TMT-SECTOR

 

In 2017 mag u net als in voorgaande jaren van Telecompaper verwachten dat we een volledig up-to-date programma samenstellen voor u als professional. De grote vraagstukken en veranderingen, de ins- en outs van 2017, de trends, de duiding en de verwachtingen voor 2018.

  • 2017 is nu ongeveer op de helft en we weten al dat de fusie van Vodafone en Ziggo een grote impact heeft op de markt. Het fusiebedrijf en KPN trachten elkaar de loef af te steken met exclusieve contentdeals.
  • We weten ook al dat KPN een nieuwe richting inslaat door zijn aanbod te ontbundelen. Abonnees kunnen zelf hun pakket over de vaste lijn gaan samenstellen. 
  • Wat weten we nog meer: T-Mobile nam het aanbod op de vaste lijn van Vodafone over en dat lijkt zonder noemenswaardige hobbels te zijn gelukt. Daarmee is het definitief niet langer een mobile-only speler. 
  • De strijd om mobile is overigens wel door T-Mobile opgevoerd met het eerste unlimited-aanbod. Tele2 is de eerste partij die dat voorbeeld volgde met een prijsstelling die waarschijnlijk navolging behoeft.
  • Tot slot voor nu (we weten nog veel meer): als eindgebruiker betaalt u vanaf half juni net zoveel voor mobiel gebruik in het buitenland als dat u thuis gewend bent. 

Maar 2017 levert tot nu toe ook de nodige vraagtekens op. Vooral als het gaat om wie de markt beheerst, wie bepaalt welke richting de markt op beweegt? 

Telecom = Entertainment
Media = Tech
Energie = Breedband
Telecom = IT
Tech = Cloud
Social media = Telecom
Video = Virtueel en Interactief
Cloud = IoT

Puntje bij paaltje: de eindgebruiker kiest op elk moment op elke plaats wat hij afneemt aan digitale diensten. Het aanbod is overweldigend en blijft alle denkbare en ondenkbare richtingen opgroeien. De eindgebruiker is overigens niet per se een mens of een bedrijf. Het kan een koelkast zijn, een verkeerslicht, een vliegtuigstoel of een stad.

 

Wat brengt 2018 en de daarop volgende jaren?

 

Wij nodigen u van harte uit op: 

Telecom Insights 2017 

Woensdag 15 november 

Louwman Museum, Den Haag


 

We hebben nog niet alle antwoorden, maar samen met de sprekers en het publiek hebben we wel de kennis en inzichten in de marktontwikkelingen om de trends te duiden.


Events   /   Recent Events