0

Op woensdag 11 november presenteert dagvoorzitter Joep Stassen Telecom Insights 2015. Telecompaper heet u van harte welkom bij het congres met onderstaand programma.

Blok 1

10:00 uur - 11:45 uur

De dag van Telecom Insights wordt afgetrapt met presentaties die ingaan op de stand van zaken in de Nederlandse TMT-markt.

  • Telecompaper zal zelf in de persoon van CEO Ed Achterberg een gedetailleerd overzicht geven van de belangrijkste zaken in het voorgaande jaar en, zoals u gewend bent van Telecompaper, een blik werpen op de te verwachten ontwikkelingen.

  • Sinds de introductie van de hersenscan kunnen we in het brein van de consument kijken terwijl reclames verwerkt worden of aankoopbeslissingen gemaakt worden. Door marketing te combineren met neurowetenschap ontstaat een nieuwe discipline die het vak voorgoed zal veranderen. Dr. Roeland Dietvorst, scientific director van Neuro Labs is een expert op het gebied van Neuromarketing. Tijdens zijn lezing neemt hij je mee naar de frontlinies van de neurowetenschap en legt uit hoe je grip ontwikkelt op de onbewuste processen in het brein van de consument die een sleutelrol spelen in koopgedrag en merkloyaliteit.
  • Als één van de grootste en belangrijkste contentproducenten van Nederland heeft Talpa een een sterke troef in handen. Hylke Sprangers, CTO van Talpa, zal een strategy presentatie geven over de Connected Formats, inclusief pakkende voorbeelden. Talpa zal tevens laten zien hoe het de millennials weet te bereiken.

Blok 2

12:30 uur - 14:15 uur

Na de eerste break is het in het tweede blok de tijd voor trends en ontwikkelingen die de huidige TMT-sector kleur geven. Aan de hand van presentaties van enkele sprekers kijken we naar nieuwe invloeden die elk op hun eigen manier richting geven aan de wijze waarop de eindgebruiker, zakelijk en consument, de vernieuwing omarmt. Daarbij gaan jarenlange gewoontes – en dus ook hele businessmodellen – moeiteloos overboord. 

  • Jos de Groot, Directeur Telecommarkt van het ministerie van Economische Zaken, geeft een presentatie waarin het belang en zelfs de noodzaak van telecominfrastructuur centraal staat. De BV Nederland is afhankelijk van deze infrastructuur. De staat en de telecombedrijven zijn zich meer en meer bewust van deze verantwoordelijkheid.

  • De innovatie in technologie versie 3.0. Algemeen directeur van T-Mobile Nederland Mark Klein geeft een presentatie over de huidige ontwikkelingen, toegespitst op mobility, en wat voor impact deze hebben op de samenleving en de telecomindustrie

  • In het tweede deel van dit blok is er veel aandacht voor de mobiele operators. Vodafone heeft zich de afgelopen jaren meer en meer op de vaste markt gemanifesteerd en bereidt eveneens convergente diensten voor. De eindgebruiker moet zowel via vast als mobiel altijd van Vodafone op aan kunnen. Hoe ver is Vodafone? Aan het woord CEO Rob Shuter.
  • De trends in de (internationale) TV-markt. Tom de Groeve, Director bij PricewaterhouseCoopers, zal een presentatie geven over ontwikkelingen in bijvoorbeeld de VS en hoe die ontwikkelingen ook naar Nederland komen. Tijdens zijn verhaal aandacht voor zaken als cord-cutting, het belang van content, OTT, etc.

Blok 3

15:00 uur - 16:45 uur

Het laatste blok heeft ook twee topmannen van de operators in petto en, afsluitend, een spreker met een grote staat van dienst in de Nederlandse TMT-sector die nu de markt vanuit Afrika beziet.

  • Tele2 zal bij monde van CEO Jeff Dodds een inkijk geven in de mobiele aspiraties van de nieuwkomer op deze markt. In 2015 heeft Tele2 heel veel geïnvesteerd in een eigen netwerk. Wat mag de potentiële gebruiker verwachten van Tele2? 
  • Joost Farwerck heeft met KPN een vliegende start gemaakt op 4G, terwijl er op de vaste infrastructuur minstens even ingrijpende beslissingen zijn gemaakt. De eindgebruiker raakt verslaafd aan snel dataverkeer. Hoe ziet het vastmobiele aanbod van KPN er uit? Wat verwacht COO Farwerck?
  • Michiel Buitelaar sluit de dag af. Als voormalig topman bij onder andere KPN en Sanoma weet hij hoe de TMT-markt werkt, maar vorig jaar koos hij voor het opbouwen van mobiele diensten in Nigeria bij Smile Communications. In Afrika gelden andere wetten. Managing director Buitelaar zal de Nederlanders een spiegel voor houden en laten zien dat de aanpak soms vele malen effectiever kan.

 


Events   /   Recent Events