0

Op woensdag 16 november presenteert Telecompaper Telecom Insights 2016. Wij heten u van harte welkom bij het congres.

Telecompaper stelt zich ten doel om de bezoeker van Telecom Insights te informeren en te helpen begrijpen wat er in de TMT-markt speelt en waar deze zich naartoe ontwikkelt. Een grote uitdaging, zeker waar het gaat om vooruit kijken. Maar we melden u met trots dat we sprekers met een visie hebben weten te committeren en aan de hand van hun presentaties kunnen we, op een interactieve wijze met u, de ontwikkelingen duiden.

BLOK 1

10:00 uur - 11:45 uur

Dagvoorzitter Joep Stassen zorgt vanaf 09.00 uur voor een warm welkom in de foyer van het Louwman Museum. Om 10.00 uur opent hij het congres en kondigt hij de eerste sprekers aan.

  • Telecompaper zal in de 2016-editie van Telecom Insights veel kennis over de markt delen, te beginnen met een presentatie van CEO Ed Achterberg. Hij geeft een gedetailleerd overzicht van de belangrijkste onderwerpen, actualiteiten, feiten en cijfers van het voorgaande jaar. Zoals u gewend bent van Telecompaper richt hij tevens zijn blik op de te verwachten ontwikkelingen.
  • Content, netwerkkwaliteit, servicegericht, state-of-the-art producten, er zijn veel manieren om de consument als klant binnen te halen en binnen te houden. Wellicht de belangrijkste manier is marketing. Max Kohnstamm, programmamanager bij SRM, heeft de marketing in de TMT-sector onder de loep genomen en zet kritische kanttekeningen bij wat hij zag.
  • Breedband is een speerpunt van de Europese Commissie, maar in de bestaande netwerkmodellen is men hard op weg om halve netwerkbezetting te realiseren, terwijl de kosten van die ongebruikte helft doorlopen. Dossiers die voor netwerkeigenaren en toezichthouders regelmatig op tafel komen: wel of geen opening van de kabel, structurele scheiding, kansen voor wholesale-only, dreiging van een duopolie. Edo Kweldam heeft als directeur van CAI Harderwijk een unieke visie. Op zijn netwerk is er geen concurrentie met de infrastructuur, alleen op de infrastructuur. Daarmee is dit stedelijk FTTH-netwerk hard op weg naar de hoogst mogelijke bezettingsgraad, met netwerkneutraliteit als belangrijke factor.

BLOK 2

12:30 uur - 14:15 uur

Na de eerste break is het tijd voor trends en ontwikkelingen. Aan de hand van presentaties van diverse sprekers kijken we naar nieuwe invloeden die elk op hun eigen manier richting geven aan de wijze waarop de eindgebruiker, zakelijk en consument, de vernieuwing omarmt. Onderstaande ontwikkelingen zullen op het podium van Telecom Insights ontleed worden. Wat is de stand van zaken en vooral: waar gaat het naartoe? Insights en foresights! 
  • Hoewel het een modewoord lijkt, staan we wel degelijk aan de vooravond van grootschalige introducties op het gebied van Internet of Things (IoT). De TMT-sector weet wat het inhoudt, maar wie is in staat om het initiatief naar zich toe te trekken? De telecombedrijven zien kansen, maar hebben het vaak over samenwerken met initiatieven vanuit de markt. De verticals in de sector hebben elkaar kennelijk nodig om IoT van de grond te krijgen. Vodafone is één van de partijen die zich nadrukkelijk gemeld heeft. Peter Monalescue vertelt hoe.
  • De trend in de video- en televisiemarkt: de consument die elk jaar minder lineair televisie kijkt, maar zijn content on demand en online haalt. Typisch een markt waarin de een zijn dood de ander zijn brood betekent. Al jaren gaande en al jaren een uitdaging voor contentaanbieders, en zeker ook voor de advertentiemarkt. TMG kondigde zijn OTT-plannen aan, Geert-Jan van der Snoek, CEO Telegraaf Media Group licht dat toe. 
  • AT&T legt 85 miljard dollar op tafel voor de content van Time Warner met de nadrukkelijke boodschap: video wordt mobiel geconsumeerd. Joris Goossens, VP Sales Netherlands bij comScore, neemt ons mee in een presentatie over de toekomst van mobile, video en cross-media in Europa, met ook een sidestep nar mobiele apps in de Verenigde Staten.

 

BLOK 3

15:00 uur - 16:45 uur

In het laatste blok kijken we eveneens naar zaken die op dit moment spelen in de sector, die beeldbepalend zijn voor 2016. Maar we richten de blik ook op 2017 en verder. 
  • Frank van der Post, Chief Commercial Officer bij KPN, volgt de ontwikkelingen nationaal en internationaal, maar werkt vooral voor een bedrijf dat voorop wil lopen. Eigen content, eigen infrastructuren, ver doorvoeren van de integratie van vast en mobiel, zowel voor consumenten als zakelijk. Ook bij KPN wordt er met veel belangstelling naar de IoT-ontwikkelingen gekeken. 
  • T-Mobile Nederland heeft een eigen weg gekozen door haar commerciële positie te versterken met de aankoop van de fixed operatie van Vodafone. Ondertussen tuigt het een OTT tv-dienst op en introduceert het 4G voor Thuis, Oneindig Internet en Datavrije Muziek. Martin Knauer, Algemeen directeur T-Mobile a.i., presenteert zijn visie op de ontwikkelingen en de manier hoe zijn bedrijf zich manifesteert. Het zoekt nadrukkelijk de samenwerking met zijn klanten en het schroomt niet om vernieuwende, disruptieve diensten in de markt te zetten. Wat is er mogelijk binnen de netneutraliteit?

 

Keynote

Where is Europe going with digital?

René Obermann, Managing Director bij Warburg Pincus, sluit als keynote speaker het programma af met een visie op de toekomst van de TMT-sector in Europa. In zijn presentatie zoomt Obermann onder andere in op de overgang van 4G naar 5G, de impact van mobiele ontwikkelingen op ons dagelijks leven en de te verwachten gevolgen van consolidatie in Europa. Obermann kijkt vooruit naar de weg die Europa op kan en op moet om de achterstand om te zetten in een voorsprong. Bovendien heeft René Obermann aangegeven heel graag de discussie over deze onderwerpen met de zaal aan te gaan.Events   /   Recent Events