0

Sprekers

Ed Achterberg

CEO Telecompaper

Ed Achterberg heeft Telecompaper in 2000 opgericht. Als senior research analyst heeft hij gedetailleerde kennis van de telecommunicatie industrie van de Benelux. Zijn focus ligt op het leveren van diepteanalyses over trends in de Benelux en de west Europese industrie, voor zowel mobiel als de vaste/breedband markt. Voor Telecompaper, gestart in 1995, was Ed Achterberg telecom consultant en gefocust op telecom wetten en reguleringen, nummering, interconnecties, en nummer overdraging van verschillende telecom operators, waaronder BEN, Dutchtone, Enertel, Callmax, BT/Telfort en anderen. Hij heeft een Master of Science degree van de Technische Universiteit Delft.

Frank Rutten

EVP FOX Sports Europe & Africa

Frank Rutten is EVP FOX Sports Europe & Africa, een rol die hij combineert met de co-verantwoordelijkheid als Managing Director Eredivisie Media & Marketing in Nederland. Frank kwam bij FOX Networks Group (FNG) in 2012 toen FNG een meerderheidsbelang verwierf in Eredivisie Media & Marketing (EMM). Tot 2013 combineerde hij zijn positie bij EMM met de rol van directeur van de Eredivisie. Voorafgaand aan EMM was hij Algemeen Directeur van de Eredivisieclub Roda JC Kerkrade. Frank bekleedde verschillende functies in het internationale voetbal, zoals lid van de raad van bestuur European Professional Football Leagues (EPFL) en had hij zitting in de UEFA Professional Football Strategy Council onder leiding van Michel Platini.

Jack Colbourne

Partner and Co-Head of Telecoms at Arcus Infrastructure Partners

Jack Colbourne is a Partner and Co-Head of Telecoms at Arcus Infrastructure Partners, which is an independent infrastructure fund manager with €4.3bn of assets under management focused on telecoms, transport and energy in the European market.  In the telecoms space, Arcus currently holds significant interests in E-Fiber, a Dutch FTTH platform, TDF, a leading French telecoms infrastructure business, and Swiss4net, a Swiss FTTH platform.  Arcus also previously owned Shere Group, a large portfolio of towers in the Netherlands and the UK.

Most of Jack’s 29 year career has been devoted to investing in infrastructure and other real asset classes.  He focuses on long-term asset management, and has particular experience in infrastructure associated with telecoms (such as mobile towers and other passive network elements) and rail rolling stock.  He also has experience in PFI / PPP investments, and in maximising the value of real estate assets associated with infrastructure operations.

Jack oversaw the development of Shere from inception in 2004 through to its sale in late 2016, serving as a Board Director throughout.  During that time, the company grew approximately tenfold in scale, to become one of the largest independent owners of communications towers in the Netherlands and UK.  Jack currently serves as the Chairman of E-Fiber.

Before joining Arcus, Jack spent seven years with Babcock & Brown, focused on infrastructure, telecommunications and real estate investments. Prior to this, he held increasingly senior positions with Resolution Property PLC, WorldTel Limited, the European Bank for Reconstruction and Development, and Monitor Company.

Jeroen Buijs

CTO Ericsson Netherlands

Jeroen Buijs is responsible for Ericsson Pre-Sales activities and technology leadership in the Netherlands across all technologies and solutions. Jeroen is highly experienced in the Telco sector and has been at the forefront of technological developments such as UMTS, LTE and various Media solutions. Having worked with many different fixed, mobile and cable operators across Europe has a broad insight in the European telecom sector. Prior to his current role Jeroen has worked in a variety of roles and management positions inside Ericsson, where he started his career as a software engineer. Ericsson is bridging the Fixed and Mobile divide to create more opportunities to enable Dutch Services Providers to leverage technologies such as 5G and IoT to create additional business and create more value to the end users. 

Joep Stassen

Dagvoorzitter

Joep Stassen (1966) is corporate comedian. Hij treedt op als entertainer en moderator op bedrijfsbijeenkomsten en congressen. Daarbij maakt hij dankbaar gebruik van zijn dubbele achtergrond: die van stand-up comedian en bedrijfskundige. In de wolact, als spreker of als dagvoorzitter: hij maakt het leuk en zinvol tegelijk. Het gaat ergens over. Stand-up comedy leerde hij bij de Comedytrain. Hij speelde jarenlang in cafés door het land en het thuishonk Toomler te Amsterdam. Tegelijkertijd werkte hij eerst bij Ahold en later als docent aan de School of Economics van de Hogeschool Inholland. Hij studeerde bedrijfskunde aan Nyenrode en economie aan de VU.

Lies Oudemans

Tikkie Consultant ABN-AMRO

Tikkie jij bent ‘m! Wie kent het kinderspelletje van vroeger niet? Tikkie de betaalapp is misschien nog nét niet zo bekend als het kinderspelletje, maar heeft inmiddels al behoorlijk vaste voet aan de grond gekregen in Nederland. Tikkie is het start-up initiatief van ABN AMRO dat 2 jaar geleden in de markt is gezet om in te spelen op de grote behoefte aan versimpeling van ‘peer-2-peer’ betalingen. Inmiddels zijn we 2 jaar verder, hebben we 4 miljoen gebruikers en een NPS van +74.

Na mijn MSc op Nyenrode Business Universiteit ben ik gestart als trainee bij ABN AMRO. Vanuit het traineeship kreeg ik anderhalf jaar geleden de opdracht om samen met 2 collega’s de zakelijke markt voor Tikkie te gaan verkennen. Deze opdracht heeft uiteindelijk geleid tot een volwaardig team aan (business) developers en een alsmaar groeiende, zakelijke klantenportefeuille.

Maurice Hols

General manager Viacom Benelux

Maurice Hols, Executive Vice President en General Manager van Viacom Benelux, werkt ruim 14 jaar bij het Amerikaanse mediabedrijf met in de zenderportfolio de merken MTV, Comedy Central, Spike, Nick Jr. en Nickelodeon. Nadat Hols begon bij Viacom, werd hij al snel eindverantwoordelijke voor het merk MTV in Nederland. Vanaf 2009 stond Hols aan het hoofd van Comedy & Entertainment in Noord Europa waar onder andere de Viacom merken Comedy Central, Spike en VIVA onder vallen en bracht hij het merk Comedy Central naar Europa. Eerst naar Nederland, vervolgens naar Zweden.  

Sinds 2014 heeft Hols de dagelijkse leiding over Viacom Benelux en heeft hij een nieuwe marketing en content strategie neer weten te zetten waarvan de resultaten nu duidelijk zichtbaar zijn. De Viacom Benelux zenderportfolio bestaat uit 4 verschillende merken, met een duidelijke en onderscheidende propositie waarmee ze een specifieke doelgroep aanspreken.  

Maurice Hols heeft de gedurfde beslissing genomen om een nieuwe TV zender te lanceren in Nederland: Spike. Vanuit de overtuiging dat we met een heldere en onderscheidende propositie aansluiting vinden bij fans van entertainment in Nederland. Niet zonder succes. Na 10 maanden laat Spike maand-op-maand groei zien en ontpopt zich begin 2017 als jonge succesvolle 24uur zender.

Pieter Cobelens

Generaal-Majoor b.d., Voormalig Directeur Militaire Inlichtingen en Veiligheidsdienst

Pieter Cobelens verliet in 2011 Defensie en heeft de 14 jaar een belangrijke rol gespeeld in het optreden van de Nederlandse krijgsmacht. Zo was hij als Directeur Operaties verantwoordelijk voor het Nederlandse optreden in Irak en Afghanistan. In zijn laatste functie bij Defensie transformeerde hij als Directeur de Militaire Inlichtingen en Veiligheidsdienst in een moderne dienst die door de bondgenoten als belangrijke speler wordt beschouwd. Het is een man met een niet aflatende energie, waar ook het verlaten van Defensie geen verandering in heeft gebracht. Het is een flamboyante en uitgesproken persoonlijkheid die van zijn hart geen moordkuil maakt. Hij is getrouwd, heeft drie kinderen, negen kleinkinderen en houdt van zijn drie bordercollies, wielrennen en golf. 

Na zijn dienst is hij verder gegaan met zijn persoonlijke missie om Nederland cybertechnisch veilig te krijgen op eigen ‘Nederlandse’ kracht. In 2017 is op zijn initiatief www.cybersecurityketen.nl opgericht, waar 7 Nederlandse IT bedrijven een puur Nederlands antwoord hebben op cyberveiligheid. Hij houdt dus van de daad bij het woord voegen. Pieter Cobelens is oprichter van de organisatie Military Talent for Business Solutions (M4B), die oud-kolonels en generaals door bemiddelt naar het bedrijfsleven voor bijvoorbeeld interim banen, denktanks en advieswerkzaamheden. Cobelens adviseert diverse bedrijven. Hij geeft lezingen over tal van onderwerpen vanuit zijn defensie deskundigheid, maar ook als oud voorzitter van RvC’s van een woningcorporatie en een ziekenhuis.  

Pieter Cobelens was luchtmachtofficier, heeft de KMA gevolgd en de Hogere stafvorming. Hij bezocht het Nato Defence College” in Rome, studeerde af als bestuurskundige in Leiden, was overheidsmanager van het jaar in 2005 en vele malen onderscheiden waaronder het officierschap in de Orde van Oranje Nassau met de zwaarden (aangevraagd door zijn eigen personeel).

Robert de Jager

Sales directeur dean one

Terry Aurik

CCO Voiceworks

Terry Aurik (1968) begon na haar studie Business Administration aan Nijenrode haar carrière in 1992 bij KPN Telecom. In verschillende management rollen binnen Sales en Marketing is ze na 4 jaar overgestapt naar Tele2 als General Manager. Hier stond ze aan de wieg van het bedrijf en was ze verantwoordelijk voor de groei van zowel vast als mobiel. Na  diverse managementfuncties bij andere bedrijven in de telecombranche werd zij in 2014 aangesteld als Chief Commercial Officer (CCO) bij Voiceworks Nederland. Hier heeft zij een substantiële omzetgroei weten te realiseren.

Thomas Leenders

Manager Government Affairs Signify

Thomas Leenders heeft meer dan 10 jaar ervaring binnen marketing, sales en business development, met een enorme passie voor veranderingstrajecten, nieuwe business modellen en stakeholder management. Voor Thomas is duurzaamheid daarbij altijd de basis voor het consolideren van een economisch gezonde organisatie. In zijn huidige functie als Manager Public & Government Affairs voor de Benelux en Europa speelt duurzaamheid dan ook een belangrijke rol. Daarbij motiveert en inspireert hij zowel de top van het bedrijfsleven als de overheid om een transitie in zetten naar een duurzame en intelligente organisatie. “Ook bij Signify is een grote transitie gaande, waarbij we een verandering inzetten op basis van data en connectiviteit. Waar we voorheen bekend stonden als leverancier van met name producten, transformeren we naar een tech-bedrijf toe met slimme oplossingen voor bedrijven, overheden en consumenten”, aldus Thomas Leenders. De enorm gemotiveerde business en people manager staat bekend als bruggenbouwer op alle niveaus, en heeft als missie om altijd op zoek te gaan naar een betere en duurzame manier om waarde toe te voegen voor zijn stakeholders.

Thomas van de Weerd

CEO Pathé Thuis


Events   /   Recent Events

Overzicht events
Overzicht van alle events van Telecompaper
::: alle events