0
Industry Resources

De voordelen van een VPN op je mobiele apparaten

Tuesday 19 May 2020 | 15:28 CET | Advertorial | provided by VPNdiensten.nl

Gebruik jij je Virtual Private Network (VPN) alleen voor je laptop of desktop? Een VPN doet ook wonderen op een mobiel apparaat zoals een smartphone of tablet. Het zorgt voor een extra beveiligde verbinding, zodat data niet (of moeilijk) onderschept kan worden. VPN’s kunnen je dus helpen met je online vrijheid, veiligheid en privacy. Wat zijn zoal de voordelen van een VPN op je mobiele apparaten? We noemen er vier.

VPN-diensten van goede kwaliteit versleutelen al je data zodat er veilige, onleesbare code ontstaat. Deze code gaat langs je router of 4G-verbinding en wordt verstuurd naar een VPN-server. De server zet de code om in leesbare data en communiceert met de website die je bezoekt. Met een VPN blijft je data dus veilig.

Dat is wel zo handig op je mobiele apparaten. Misschien doe je hier bankzaken op, of verstuur je gevoelige informatie per e-mail. Je voorkomt met een VPN dat data kan worden onderschept als je bijvoorbeeld een betaling doet of inlogt op je bankrekening. Een VPN biedt je dus extra veiligheid.

Censuur omzeilen

Ga je op vakantie naar China, Turkije, Rusland of Cuba? Dan is de kans groot dat je bepaalde websites, sociale media of zelfs het gehele internet niet op je mobiele telefoon of smartphone kunt gebruiken. Er geldt censuur in deze landen. Met een VPN omzeil je deze censuur.

In China bijvoorbeeld is een VPN noodzakelijk als je zaken wil doen. Belangrijke websites, die we hier dagelijks gebruiken (denk aan Google, Gmail en YouTube) zijn daar niet te gebruiken. Erg vervelend als je een belangrijke spreadsheet moet gebruiken die op bijvoorbeeld Google Drive staat. Omdat je met een VPN-verbinding kunt maken met een ander land, werkt de censuur op die verbinding niet en kun je dus online overal naar toe.

Veiliger op een openbaar netwerk

Als je in een restaurant of winkelcentrum zit, is de kans groot dat je verbinding kunt maken met een openbaar netwerk. Veel winkels en restaurants stellen hun netwerk open voor hun gasten. Erg veilig is dat niet: kwaadwillenden kunnen meekijken met de verbinding van anderen en kunnen op die manier belangrijke data onderscheppen.

Door een VPN te gebruiken, maak je verbinding met een veilige server. Al je data wordt versleuteld. Het verkeer met ieder netwerk waar je mee verbindt, gaat eerst door de VPN. Daardoor kan zelfs de eigenaar van het openbare netwerk niet zien wat jij verstuurt.

Hackers kunnen ook nepnetwerken opzetten. Jij denkt dat het netwerk bij een winkel of restaurant hoort, terwijl het eigenlijk netwerken zijn die bedoeld zijn om informatie mee te onderscheppen. Heb je je VPN aan staan? Dan hebben de cybercriminelen pech, want je data is compleet onbruikbaar.

Verbinding maken met je werk via je mobiel of tablet

Lekker op de bank aan het werk? Tegenwoordig werken steeds meer mensen thuis. Veel bedrijven bieden inmiddels hun eigen VPN aan. Daardoor kun je vanuit huis bij je bestanden op het werk. De meeste grote bedrijven werken continu aan de beveiliging, waardoor je relatief veilig kunt werken. Al je bestanden en documenten worden opgeslagen op de server van het werk.

Andersom is het ook handig: door een VPN te gebruiken en zowel op je netwerk thuis als op de mobiele telefoon de VPN in te schakelen, kun je op vakantie je veiligheidscamera’s thuis benaderen via de app op je mobiel of tablet. Zo biedt de VPN niet alleen online veiligheid, maar ook offline.


Sponsor Details

Name    VPNdiensten.nl
Contact    https://vpndiensten.nl/


Free Headlines in your E-mail

Every day we send out a free e-mail with the most important headlines of the last 24 hours.

Subscribe now

Categorieën: General
Bedrijven: Apple / Google / Microsoft / Mozilla / Netflix
Landen: Nederland
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

Anoniem internetten: zo doe je dat

Published 27 Mar 2020 09:59 CET | Netherlands
Browsen, YouTubefilmpjes kijken, Netflix streamen: veel van je online activiteit is niet zo privé als je denkt. Verschillende ...