0
Industry Resources

Hoe run je een goede website?

Thursday 14 January 2021 | 15:20 CET | Advertorial | provided by Transip

In januari 2020 waren er wereldwijd opgeteld 1,74 miljard websites. Dat wil zeggen dat gemiddeld bijna één op de vier mensen een eigen website heeft. Natuurlijk ligt het in werkelijkheid allemaal iets genuanceerder. Het zijn vaak de ondernemers die er meerdere websites op nahouden en daardoor het gemiddelde behoorlijk vertekenen.

Je kunt het vergelijken met geld. Meer dan de helft van al het geld in de wereld is in het bezit van slechts één procent van de bevolking, terwijl we allemaal ruim een ton op de bank zouden hebben als we het evenredig onder alle wereldburgers zouden verdelen. Maar wat nu als je zelf een website wilt beginnen? Hoe begin je en waar moet je aan denken als je een goede website wilt runnen?

Domeinnaam

Het begint allemaal bij een goede domeinnaam. Stel jezelf de vraag wat het doel van je website is. Wat wil je ermee bereiken? Welke domeinnaam is daarvoor het meest geschikt en is die nog vrij? Aangezien er al heel wat websites bestaan, wordt het steeds lastiger om een domeinnaam te vinden die nog beschikbaar is. Het zoeken naar de juiste domeinnaam kan een hele klus zijn.

Snelheid is alles

De mensen die jouw website straks gaan bezoeken, houden niet van wachten. Ze willen direct de juiste informatie gepresenteerd krijgen. Goede webhosting is dus van het grootste belang. Denk daar niet te licht over en probeer niet voor een dubbeltje op de eerste rang te zitten, want dan kom je uiteindelijk bedrogen uit. Het is belangrijk om een goede, betrouwbare hostingpartner te kiezen die snelheid en veiligheid hoog in het vaandel heeft staan.

Blijf vernieuwen

Het vak van etaleur is uitstervend, maar vroeger kon je als professioneel etaleur goed geld verdienen. Een etalage van een winkel zo mooi mogelijk inrichten is een vak apart. Bovendien moet een etalage steeds veranderd worden, om de langslopende potentiële klanten te blijven prikkelen. Jouw website is je virtuele etalage. Zorg er dus voor dat die ook steeds wordt vernieuwd. Als je nooit een nieuw bericht plaatst, waarom zou iemand dan nog de moeite nemen om jouw website te bezoeken?

Probeer op te vallen

Zorg dat je website goed vindbaar is in de zoekmachines. Schakel eventueel een specialist in op het gebied van zoekmachine-optimalisatie. Dat kost natuurlijk wel wat, maar daar krijg je ook veel voor terug, namelijk bezoekers. En daar gaat het om, toch?


Sponsor Details

Name    Transip
Contact    http://www.transip.nl


Free Headlines in your E-mail

Every day we send out a free e-mail with the most important headlines of the last 24 hours.

Subscribe now

Categorieën: General
Landen: Nederland
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.