0
Industry Resources

Hoe werkt glasvezel?

Monday 30 November 2020 | 10:10 CET | Advertorial | provided by Signet

Glasvezel heeft de doorsnee van een haar en is een vezel. De vezel is gemaakt van twee glassoorten die aan elkaar gesmolten zijn en gezamenlijk één sterk geheel vormen. De glasvezelkabels dragen informatie over op basis van laserlicht en dat gaat natuurlijk supersnel. Glasvezel voorziet in een netwerk voor internet, televisie en telefonie, waarbij je van meerdere voordelen profiteert. Zo ontvang je internet met de snelheid van het licht.

Supersnelle overdracht van informatie

De overdracht van informatie gaat razendsnel via glasvezel en dat is voor bedrijven die gebruikmaken van zakelijk glasvezel een groot voordeel. Hierbij is er niet alleen sprake van razendsnel internet, maar ook van schaalbaarheid en toekomstbestendigheid. De werking van glasvezel lijkt bij de overdracht van informatie wel wat op het seinen van een morsecode met een zaklamp. Je schakelt de lamp daarbij steeds heel kort aan en uit, waardoor er zich een boodschap vormt. De werking bij glasvezel is daarmee te vergelijken, maar dan met gebruik van laserlicht. De snelheid van het aan- en uitschakelen is natuurlijk vele malen groter dan wanneer je knippert met een zaklamp. De snelheid van het in- en uitschakelen bepaalt hoe snel de overdracht van informatie plaatsvindt.

Voordelen van glasvezel

De manier van overdracht van informatie bij glasvezel brengt meerdere voordelen met zich mee. Zo is zakelijk internet van Signet.nl via glasvezel supersnel en veel sneller dan elk ander type verbinding. Een ander voordeel is dat uploaden en downloaden even snel is. Bij het kabelnetwerk zie je hier nogal eens een fors verschil tussen. De uploadsnelheid is dan vaak lager in vergelijking met de downloadsnelheid. Verder biedt glasvezel meer stabiliteit en is er geen sprake van storende elementen van externe factoren. Er is dus sprake van minder storingsgevoeligheid, want de afstand tot de wijkcentrale is bijvoorbeeld niet van toepassing. Glasvezel loopt rechtstreeks naar je voordeur en hoef je niet met anderen in je wijk te delen. Het glasvezelnetwerk biedt bovendien ook nog eens meer vrijheid. Dat betekent dat er voor consumenten en bedrijven meer keuze is als het gaat om het afsluiten van een glasvezelabonnement bij providers.

Toekomstbestendig

Het datagebruik neemt in de maatschappij alleen maar toe en het glasvezelnetwerk is wat dat betreft toekomstbestendig. Verder is het door het lagere verbruik van energie een milieuvriendelijke oplossing te noemen. Glasvezel werkt zoals gezegd namelijk op licht. Het kost dan ook wel tot 60% minder energie indien er sprake is van het gebruik van een glasvezelnetwerk.


Sponsor Details

Name    Signet
Contact    https://www.signet.nl


Free Headlines in your E-mail

Every day we send out a free e-mail with the most important headlines of the last 24 hours.

Subscribe now

Categorieën: General
Bedrijven: Signet
Landen: Nederland
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.Kalender   /   Evenementen

21 jan Intel Q4 2020
21 jan Modern Times Group EGM
21 jan Report: Working From Home 2020 Q4
25 jan The Things Conference 2021
25 jan Edgeware EGM
26 jan Verizon Communications Q4 2020
26 jan F5 Networks fiscal Q1
26 jan Microsoft fiscal Q2
26 jan Meetup MENA
27 jan MediaTek Q4 2020
27 jan Calix Q4 2020
27 jan Facebook Q4 2020
27 jan KPN Q4 2020
27 jan Extreme Networks fiscal Q2
27 jan Corning Q4 2020
27 jan AT&T Q4 2020
27 jan Uptime
28 jan Juniper Networks Q4 2020
28 jan Comcast Q4 2020
28 jan Rogers Communications Q4 2020
28 jan Samsung Electronics Q4 2020
28 jan Crown Castle Q4 2020
28 jan Skyworks fiscal Q1
28 jan 8x8 fiscal Q3
::: Meer Kalender Items