0
Industry Resources

Thuiswerk tips: welk internetabonnement kiezen? Is een zakelijk abonnement benodigd?

Thursday 13 August 2020 | 07:25 CET | Advertorial | provided by Breedbandwinkel.nl

Nu Nederlanders massaal thuiswerken en verwachten dit ook de komende maanden te zullen blijven doen, is een snelle internetverbinding steeds belangrijker geworden. Wanneer je overweegt een nieuw internetabonnement af te sluiten, zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Internet thuis gebruiken betekent bijvoorbeeld niet alleen dat een snelle verbinding van buitenaf noodzakelijk is. Ook dient de router aan te sluiten bij het abonnement wat je afsluit. Wat is de maximale snelheid van jouw router momenteel? Je kunt de router van een provider gebruiken, maar zelf ook een sneller model aanschaffen. 

Tip: er zijn verschillende producten die je helpen bij het verbeteren van de internetsnelheid in huis. Denk bijvoorbeeld aan WiFi-repeaters of losse access points. Deze access points worden ook vaak op de werkvloer gebruikt. Het zijn kleine losse netwerken, aangesloten op de centrale router in huis. Door deze hulpmiddelen te gebruiken heb je straks overal in huis snel internet.

Kies bij voorkeur voor glasvezel internet

Op steeds meer plekken in Nederland heeft men de beschikking over glasvezel internet. Er zijn online verschillende tools te vinden, waarmee je kunt achterhalen of glasvezel internet ook op jouw adres beschikbaar is. Tevens vertellen deze tools je welke providers hun diensten aan je aanbieden. Dit is afhankelijk van de kabels die een provider naar je wijk getrokken heeft. Glasvezelkabels bieden momenteel de snelste verbinding in Nederland. Zoals reeds beschreven werd, is het belangrijk dat de router aansluit op deze glasvezelverbinding. Wanneer je een oude router gebruikt, zal je de hoge snelheid van glasvezel internet vrijwel nooit benutten.  

Zakelijk internetabonnement overwegen 

Het is niet ongebruikelijk dat met name ondernemers een zakelijke internetverbinding voor thuis overwegen. Is een dergelijke verbinding sneller dan een reguliere internetverbinding voor particulieren? Het antwoord op deze vraag is simpel; nee, het loont niet om voor een zakelijk abonnement te kiezen. Vaak zit het verschil voornamelijk in de kosten van een dergelijk abonnement en de service die geboden wordt bij problemen met de internetverbinding. Een zakelijk abonnement is doorgaans duurder dan een abonnement voor particulieren.  

Gebruik je zakelijke telefoon als hotspot 

Wanneer je thuis een slechte internetverbinding hebt, kun je overwegen je zakelijke mobiele telefoon als hotspot te gebruiken. Houd er hierbij rekening mee, dat de kosten hoog op kunnen lopen als je het internet buiten je bundel om gebruikt. Informeer bij je werkgever welke mogelijkheden geboden worden voor het gebruik van een mobiele telefoon als hotspot. Aangezien we straks 5G kunnen gebruiken in Nederland, zal het inzetten van een mobiele telefoon als hotspot steeds aantrekkelijker worden. Deze verbinding doet niet veel onder voor een simpele ADSL-verbinding in huis. Dat geldt overigens ook al voor de 4G-verbinding waarover de meeste mobiele telefoons momenteel beschikken. 


Sponsor Details

Name    Breedbandwinkel.nl
Contact    http://www.breedbandwinkel.nl


Free Headlines in your E-mail

Every day we send out a free e-mail with the most important headlines of the last 24 hours.

Subscribe now

Categorie├źn: General
Landen: Nederland
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.