0
Industry Resources

Verloren data terugvinden: het stappenplan!

Thursday 11 June 2020 | 14:57 CET | Advertorial | provided by Data Recovery Nederland

Er is niets vervelender, dan het verlies van belangrijke bestanden op een mobiele telefoon, tablet of computer. Denk aan foto’s van een vakantie, een volledig werkstuk of een scriptie, bestanden van je werkgever, enzovoorts. Gelukkig zijn er verschillende manieren om verloren data terug te vinden. In dit artikel vind je een compleet stappenplan, waarmee je de kans vergroot dat deze verloren bestanden weer worden teruggevonden. Afhankelijk van de oorzaak van het verlies van bestanden zal het helaas niet altijd mogelijk zijn om documenten of foto’s terug te vinden. 

Probeer de oorzaak van het verlies van data te achterhalen 

Een eerste stap in het terughalen van verloren data is het onderzoeken van de oorzaak hiervan. In het geval van een computer kun je proberen te achterhalen, als gevolg waarvan het probleem ontstaan is. Heb je een laptop laten vallen? Lijkt Windows niet meer op te starten na een update hiervan? Is er op een verkeerde link geklikt, waarmee virussen op de computer geïnstalleerd zijn? 

Zeker wanneer er sprake kan zijn van schade aan de harde schijf of een virus, is het raadzaam om zelf niets meer met de computer te doen. Het opstarten van een computer kan de schade verergeren. Schakel een professional op het gebied van data recovery in, om je te laten helpen bij het terughalen van verloren data. Er zijn verschillende bedrijven die de kennis en ervaring hebben om bestanden terug te halen.  

Download zelf een hulpprogramma bij dataverlies 

Start de computer nog op gebruikelijke wijze op, maar zijn bestanden niet terug te vinden? In dat geval kun je zelf een hulpprogramma installeren die deze verloren data voor je opspoort. Voor Windows is Recuva een bekend voorbeeld van zo’n programma. Je kunt Recuva gratis downloaden en gebruiken. Zorg dat je het programma van een betrouwbare website downloadt, om een verergering van de schade aan het systeem te voorkomen.  

Herstel de computer naar een ouder herstelpunt 

Binnen zowel Windows als OS X van Apple is het mogelijk om met herstelpunten te werken. Het besturingssysteem maakt hierbij op vaste momenten een back-up van de bestanden en systeeminstellingen. Bij het vastlopen van de computer, bijvoorbeeld als gevolg van een verkeerd geïnstalleerde update, kun je deze terugzetten naar zo’n herstelpunt. Het programma wat dit in het geval van Apple’s OS X mogelijk maakt, Time Machine, biedt daarbij de optie om deze back-ups automatisch op te slaan op een externe harde schijf. Zo kun je de bestanden ook terughalen, als de computer niet meer op te starten is.  

Installeer een ander besturingssysteem naast Windows 

Mocht het downloaden van een herstelprogramma of het terugzetten van je systeem naar een ouder herstelpunt niet mogelijk zijn, dan kun je een ander besturingssysteem installeren. Dit kan een oplossing zijn, wanneer je besturingssysteem niet meer op wil starten maar de computer nog wel werkt. Linux Ubuntu is een besturingssysteem wat gratis gedownload kan worden. Installeer het besturingssysteem op een USB-stick en laat de computer vanaf deze USB-stick opstarten. Via Linux Ubuntu kun je vervolgens bij de bestanden op de harde schijf van je computer komen. 


Sponsor Details

Name    Data Recovery Nederland
Contact    Datarecoverynederland.nl


Free Headlines in your E-mail

Every day we send out a free e-mail with the most important headlines of the last 24 hours.

Subscribe now

Categorieën: General
Bedrijven: Apple
Landen: Nederland
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.