0
Industry Resources

Waarom is een cloud zo belangrijk?

Tuesday 12 January 2021 | 09:26 CET | Advertorial | provided by Byte

De term cloud is een steeds belangrijker item aan het worden. Er zijn verschillende varianten van cloud hosting, zoals magento hosting, die steeds meer worden ingezet. Voor zowel bedrijven als particulieren is het iets wat hedendaags niet meer kan ontbreken. Waarom? Het is voordeliger, sneller, efficiënter en ook nog eens veiliger. We leggen je graag uit hoe deze slimme IT-oplossing in elkaar zit dat het deze voordelen kan opleveren.

Overal en waar je maar wilt werken

Remote werken is een onderwerp dat steeds hipper aan het worden is. Het blijkt maar weer dat je tegenwoordig helemaal geen kantoorplek nodig hebt om efficiënt te kunnen zijn en samen te kunnen werken. Het maakt namelijk niet uit waar medewerkers zijn: ze kunnen via een internetverbinding altijd en overal online werken. Met een online werkplek hebben ze toegang tot alle bedrijfsbestanden en benodigde applicaties. Thuis of op een andere locatie werken is dus geen probleem. Dat geeft niet alleen meer rust op kantoor, maar draagt ook bij aan goed werkgeverschap.

Veiligheid en zekerheid

Misschien wel het belangrijkste punt waarom een cloud zo belangrijk is. Dit hangt met verschillende aspecten samen. Zo zorgt een cloud ervoor dat alle data op één plek is en dus veel minder snel aan het rondzwerven is; minder datalek. Bovendien is een cloudservice continu bezig met het optimaliseren en beveiligen van een cloud waardoor het lastig wordt voor hackers om binnen te treden.

Makkelijke uitbreiding

Wie weet wat de toekomst brengt? Met werkplekken in de cloud past een organisatie zich makkelijk aan op krimp of groei, want een clouddienst is makkelijk schaalbaar in vergelijking met het traditionele servermodel. Het aantal online werkplekken en de prijs passen zich aan aan de grootte van jouw organisatie. Zo voorkom je te hoge investeringen in de software of hardware die nodig zijn om jouw organisatie te runnen. Ook betaal je voor het werkelijke gebruik van de dienst en niet voor ongebruikte capaciteit. Dit kan zorgen voor lagere investeringen vooraf.

Meer productiviteit

Een cloud zorgt dus ook voor meer overzicht voor een bedrijf en haar medewerkers. Het is makkelijk in te richten en alles is snel vindbaar. Zo kan er ook sneller worden geluisterd naar individuele wensen van een medewerker. Het geeft een gevoel van vrijheid en stimuleert daarmee de productiviteit. Byte.nl biedt veel mogelijkheden in het aanbieden van verschillende vormen van cloud hosting. 


Sponsor Details

Name    Byte
Contact    https://www.byte.nl/


Free Headlines in your E-mail

Every day we send out a free e-mail with the most important headlines of the last 24 hours.

Subscribe now

Categorieën: General
Landen: Nederland
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.