0
Industry Resources

Wat zijn de voordelen van VPS hosting?

Friday 25 September 2020 | 10:23 CET | Advertorial | provided by Transip

De betekenis van VPS is Virtual Private Server en houdt in dat je de volledige capaciteit van een virtuele server tot je beschikking hebt. Er zijn meerdere vormen van hosting, zoals shared hosting en dedicated hosting. Bij shared hosting deel je met anderen de beschikbare capaciteit op een server. Bij dedicated hosting heb je een dedicated server voor jezelf, maar zijn de kosten hoger. VPS hosting biedt meerdere voordelen en dan met name als het gaat om de flexibiliteit en vrijheid.

Vrije keuze besturingssysteem

Je hebt bij VPS hosting de keuze voor de installatie van een besturingssysteem. Bij shared hosting is dat niet het geval. Je bent dan afhankelijk van waar de provider gebruik van maakt. Bij VPS heb je bijvoorbeeld de optie om voor Linux of voor Windows te kiezen. Ook is het mogelijk om andere software te installeren of om meerdere websites te laten hosten. Het besturingssysteem is bovendien naar eigen inzicht te beheren.

Volledige capaciteit benutten

Een ander voordeel van VPS hosting is dat je de volledige capaciteit van de virtuele server tot je beschikking hebt. Je hoeft dus geen rekenkracht of geheugen met andere gebruikers te delen. Dat is wel het geval bij shared hosting. Het benutten van de volledige capaciteit betekent dat de prestaties optimaal zijn. Elke VPS functioneert onafhankelijk van de andere VPS op de fysieke server. Dat betekent dat anderen geen toegang hebben tot jouw data of jouw bestanden. Bovendien is het onafhankelijk functioneren een voordeel als het gaat om de gevoeligheid van storingen of veiligheidsproblemen, zoals malware.

Flexibiliteit qua schaalbaarheid

VPS voorziet in flexibiliteit als het gaat om de schaalbaarheid. Bij het groeien van je organisatie is het eenvoudig om VPS mee te laten groeien. Bijvoorbeeld als er ineens meer data nodig zijn of als er sprake is van een toename van applicaties. Een VPS hostingpakket is doorgaans eenvoudig aan te passen aan de groei van je bedrijf. Het is zelfs zo dat extra capaciteit op vrijwel ieder moment is toe te passen. VPS heeft eigenlijk net zoveel flexibiliteit en vrijheid ten aanzien van een dedicated server, maar is wel veel voordeliger. Ook dat is nog een voordeel. Zijn er dan geen nadelen? Een nadeel is dat je het onderhoud zelf in handen hebt en daarom dien je over de juiste expertise te beschikken. Of iemand in te schakelen die verstand heeft van het beheren en onderhouden van een VPS.


Sponsor Details

Name    Transip
Contact    http://www.transip.nl


Free Headlines in your E-mail

Every day we send out a free e-mail with the most important headlines of the last 24 hours.

Subscribe now

Categorieën: General
Landen: Nederland
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

Log in of registreer om een reactie achter te laten.

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.