0
Industry Resources

Webhosting en 5G: hoe werkt het?

Tuesday 22 December 2020 | 14:19 CET | Advertorial | provided by Combell

Op dit moment werkt men in Nederland aan de uitrol van het 5G-netwerk. Onder 5G verstaan we “5e generatie”, het logische vervolg op het 4G-netwerk. Waar het 4G-netwerk ten opzichte van het 3G-netwerk al een flinke vooruitgang was, is het 5G-netwerk nog sneller. Wat betekent dit voor de bezoekers van een website? Merken we dat het 5G-netwerk sneller is? Welke factoren hebben hier nog meer invloed op? Enzovoorts. In dit artikel proberen we een antwoord te geven op dergelijke vragen. 

Invloed van webhosting op snelheid website 

Geschikte webhosting kiezen is een cruciale stap in de ontwikkeling van een nieuwe website, naast bijvoorbeeld een geschikte domeinnaam checken en vastleggen. De webhosting van een website heeft een grote invloed op de snelheid hiervan. Vaak vind je in de specificaties van een hostingpakket op welk type server het pakket draait. Wist je dat de snelheid van een website invloed heeft op de positie van een website in de zoekresultaten? Reden genoeg om als websitehouder voldoende tijd te stoppen in het vergelijken van hostingproviders.

Het gebruik van afbeeldingen op een website 

Niet alleen de snelheid van de server speelt een rol bij het laden van een website. Ook het aantal afbeeldingen en het formaat hiervan bepaalt hoe snel de website geladen wordt op het 5G-netwerk. 5G laadt afbeeldingen sneller dan het huidige 4G-netwerk. Vergelijk je beide netwerken met elkaar, dan zal je merken dat dezelfde website met grote afbeeldingen op het 5G-netwerk veel sneller geladen zal worden. Hier komt bij dat website vaak al getoond worden, terwijl mogelijk niet alle afbeeldingen al ingeladen zijn. 

Invloed van plug-ins 

Vergelijkbaar met het gebruik van grote afbeeldingen op een website, speelt ook het gebruik van plug-ins mee. Zeker bij websites die gebaseerd zijn op een CMS wordt vaak gekozen voor deze extensies, om de functionaliteit van de website uit te kunnen breiden. 

Niet iedere telefoon klaar voor 5G 

Momenteel zijn lang niet alle telefoons klaar om het 5G-netwerk in Nederland te kunnen gebruiken. Zo beschikt enkel de nieuwste iPhone over de benodigde hardware om via dit netwerk te kunnen internetten. Het maakt dat veel consumenten nog weinig profijt hebben van dit netwerk. Heb jij al een telefoon die geschikt is voor het gebruik van dit netwerk? Veel Nederlandse providers hebben al wel aangegeven, dat het nieuwe netwerk standaard onderdeel is van de meeste abonnementen die worden aangeboden. Op de website van je provider lees je hier meer over. 


Sponsor Details

Name    Combell
Contact    https://www.combell.nl/


Free Headlines in your E-mail

Every day we send out a free e-mail with the most important headlines of the last 24 hours.

Subscribe now

Categorieën: General
Landen: Nederland
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.Kalender   /   Evenementen

21 jan Intel Q4 2020
21 jan Modern Times Group EGM
21 jan Report: Working From Home 2020 Q4
25 jan The Things Conference 2021
25 jan Edgeware EGM
26 jan Verizon Communications Q4 2020
26 jan F5 Networks fiscal Q1
26 jan Microsoft fiscal Q2
26 jan Meetup MENA
27 jan MediaTek Q4 2020
27 jan Calix Q4 2020
27 jan Facebook Q4 2020
27 jan KPN Q4 2020
27 jan Extreme Networks fiscal Q2
27 jan Corning Q4 2020
27 jan AT&T Q4 2020
27 jan Uptime
28 jan Juniper Networks Q4 2020
28 jan Comcast Q4 2020
28 jan Rogers Communications Q4 2020
28 jan Samsung Electronics Q4 2020
28 jan Crown Castle Q4 2020
28 jan Skyworks fiscal Q1
28 jan 8x8 fiscal Q3
::: Meer Kalender Items