0
Industry Resources

Zakelijk internet maximaliseert de kracht van ICT in de retail branche

Thursday 25 November 2021 | 12:14 CET | Advertorial | provided by DataWeb

Technologische ontwikkelingen in de retail branche volgen elkaar in een razend tempo op. En de steeds veeleisender wordende consument verwacht dat u daarin meegaat. Veranderingen zoals omnichannel retail, nieuwe bedrijfsmodellen, alles-altijd-overal, slimme winkels: klanten willen door de retailer en zijn producten worden geprikkeld. Optimale inzet van ICT-middelen is cruciaal om uw klanten de ongeëvenaarde winkelervaring te bieden die ze wensen en bepaalt mede het succes van uw winkel. Al deze ontwikkelingen zorgen ervoor dat het digitale fundament - kwalitatief zakelijk internet – onmisbaar is in de retail branche.

Omnichannel is het nieuwe normaal

Aan de basis van de voortschrijdende automatisering in de retail branche liggen de hooggespannen klantverwachtingen en de noodzaak voor retailers om daarop in te spelen. Consumenten anno nu gaan ervan uit dat zij altijd ongehinderd kunnen pinnen. Dat er gratis WiFi in de winkels wordt aangeboden. Dat ze de mogelijkheid hebben om een product via hun smartphone te bestellen als het in de fysieke winkel uitverkocht is. En dat zij op locatie dezelfde ‘look & feel’ hebben als in de webwinkel. De zogeheten ‘omnichannel’-aanpak is het nieuwe normaal geworden. 

Data als fundament voor een optimale klantbeleving

Supermarktketens zijn een goed voorbeeld van retail organisaties die dankzij ICT de klantbeleving binnen en buiten hun vestigingen naar een steeds hoger niveau weten te tillen. Dat varieert van zelfscanfaciliteiten en automatisch afrekenen tot audiovisuele displays met aanbiedingen en actuele prijsinformatie per artikel. 

De werking van deze ICT-middelen draait allemaal op data. Gegevens die naar de vestigingen worden verstuurd en informatie die vanuit de winkels naar een hoofdkantoor of een logistiek centrum gaan. Data dienen ook als het fundament waarop supermarkten hun verdere online dienstverlening richting hun klantenkring kunnen uitbouwen. Denk bijvoorbeeld aan de diverse apps waarmee recepten zijn op te vragen, online boodschappen worden besteld en automatisch boodschappenlijstjes worden gegenereerd. Ook de optimalisering van voorraad en logistiek is gekoppeld aan de inzet van ICT-middelen. Zo wordt uw omzet steeds meer bepaald door automatisering.

Slimme winkels vereisen een slim netwerk

Bovengenoemde technologische innovaties hebben allemaal één ding gemeen: zij leunen zwaar op connectiviteit. Juist daarom is het verstandig om als retailer een hoogwaardig digitaal fundament te hebben. Het liefst eentje die rekening houdt met zowel de huidige behoeften als de toekomstige digitale ontwikkelingen. 

Zakelijk internet voor nu en in de toekomst

DataWeb levert zakelijk internet tot wel 100 Gbit/s met de hoogst mogelijke garanties, zoals 99,9% uptime en zonder overboeking. Of het nu om 1 of 200 vestigingen gaat, binnen- of buitenland, DataWeb creëert voor u een (gesloten) bedrijfsnetwerk dat functioneert als één geheel. Veilig, betrouwbaar en schaalbaar voor nu en in de toekomst. Zo kunt u met één netwerk een sterk innovatief ICT-beleid voeren en de focus leggen op het uitbouwen van uw (digitale) succes.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw winkel? DataWeb adviseert u uitgebreid over de optimale snelheid en biedt ondersteuning in het netwerkontwerp, zodat deze toekomstbestendig is en eenvoudig te managen. Neem contact op via sales@dataweb.nl of bel 070 381 92 18.


Sponsor Details

Name    DataWeb
Contact    http:/www.dataweb.nl


Categorie├źn: General
Bedrijven: DataWebBV
Landen: Nederland
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

Log in of registreer om een reactie achter te laten.

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

Zo beschermt u uw organisatie tegen een DDoS-aanval

Published 15 Jul 2021 11:07 CET | Netherlands
 Elke organisatie die gebruik maakt van het internet voor zijn kernactiviteiten loopt het risico business, omzet en reputatie te ...

Zakelijk glasvezel als verbindende schakel voor overheidsinstanties

Published 19 May 2021 14:30 CET | Netherlands
Overheidsinstanties hebben te maken met burgers die steeds hogere eisen stellen aan digitale informatievoorziening. Omgekeerd ...

Redundantie essentieel voor optimale beschikbaarheid van het bedrijfsnetwerk

Published 28 Jan 2021 16:15 CET | Netherlands
Altijd online en altijd verbonden. Het lijkt zo vanzelfsprekend tegenwoordig. Het belang van connectiviteit wordt echter pas goed ...

Dataweb biedt clouddiensten Azure en Amazon

Published 25 Jun 2015 09:23 CET | Netherlands
Hostingprovider DataWeb uit Voorburg introduceert diensten op Amazon AWS en Microsoft Azure. De koppeling met de hybride cloud ...