0
Algemeen

Afzet wearables met 85 procent gestegen in Q2

dinsdag 10 september 2019 | 13:57 CET | Nieuws

FREE webinar by Telecompaper on the Trends and Developments in the Dutch Telecoms market 2019Q2. Thursday 26th September at 15:00. Register now!

De wereldwijde afzet van wearable devices is met 85,2 procent gegroeid in het tweede kwartaal naar een totaal van 67,7 miljoen eenheden, zo blijkt uit cijfers van IDC. 

Zogenaamde 'hearables' (slimme headsets en hoofdtelefoons red.) behoorden tot de snelstgroeiende categorieën en veroverden in het tweede kwartaal 45,9 procent van de totale wearables-markt, tegenover 24,8 procent een jaar geleden. Aan de sterke groei lag een hele reeks nieuwe producten ten grondslag. Daarnaast waren er veel consumenten die een tweede wearable of hearable kochten voor parallel gebruik naast al bestaande wearable devices.

  • Apple was met zijn Airpods veruit marktleider met een aandeel van 50,2 procent, gevolgd door Samsung, Xiaomi, Bose en ReSound. Nieuwe Apple-producten, zoals de vernieuwde AirPods en de nieuwste ontwerpen uit de Beats-line-up, hielpen het bedrijf om met 218,2 procent te groeien in vergelijking met Q2 in 2018. Apple, dat met zijn stagnerende iPhones-tak worstelt, slaagt er volgens IDC in om dankzij hearables zoals AirPods opnieuw een de facto standaard te worden.
  • Samsung werd tweede dankzij eigen merk-apparaten en het JBL-merk. De veel gehypte Galaxy Buds behoorden tot de populairste hearables van het bedrijf dankzij de bundeling ervan met de aankoop van de nieuwste smartphone van Samsung. Bovendien slaagde de JBL Tune 500BT erin een groot aandeel te veroveren, mede door de lage prijs en brede beschikbaarheid.
  • Onder meer Xiaomi’s AirDots hielpen dit bedrijf een derde positie te veroveren. Hoewel het bedrijf zijn hearables vooral in China verkoopt, is Xiaomi al begonnen met het betreden van andere markten zoals Europa en het Midden-Oosten met smartphones en polsbandjes. De onderzoekers verwachten dat Xiaomi zal volgen met zijn hearables.
  • Bose's lange track record in audio- en premiumaanbod heeft ertoe bijgedragen dat het bedrijf zich onderscheidde van de rest van de aanbieders. De QC35ii en de SoundSport Free waren twee van de meest populaire producten tijdens het kwartaal. De nieuwste Headphones 700 en aankomende oordopjes 500 moeten het bedrijf in de komende kwartalen helpen om vaart te houden.
  • ReSound, het moederbedrijf van Jabra, had een aandeel van 5,1 procent en een volumegroei van 132,9 procent. Op IFA 2019 kondigde Jabra de volgende versie van de Elite Active-serie aan, die moet helpen bij het moderniseren van het hearable-aanbod van de aanbieder en zou moeten zorgen voor gezonde concurrentie met de grootste concurrenten.

 tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieën: Algemeen
Bedrijven: Apple / Jabra / Resound / Samsung / Xiaomi
Landen: Wereld
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

Wereldwijde smartphone-afzet zal in 2020 weer toenemen - IDC

Published 10 sep 2019 14:10 CET | Wereld
Verwacht wordt dat wereldwijde smartphone-afzet in de tweede helft van 2019 ligt zal krimpen (-0,4%), maar een plus van 2,3 ...

Smartwatches, hearables in 2023 goed voor 70 procent wearable-markt - IDC

Published 20 jun 2019 10:24 CET | Wereld
De markt voor wearables zal dit jaar uitkomen op een volume van 222,9 miljoen stuks. Tot en met 2023 wordt een jaarlijkse groei ...

Wearable-markt groeit in 2019 met 15 procent - IDC

Published 19 mrt 2019 10:05 CET | Wereld
De wereldwijde markt voor wearables zal dit jaar 15,3 groeien naar 198,5 miljoen stuks. Dat voorspelt IDC. De groei wordt volgens ...

Hearables nieuwe heilige graal, verkoop 129 miljoen eenheden verwacht in 2020 - Counterpoint

Published 18 mrt 2019 08:42 CET | Wereld
De wereldwijde markt voor voor draadloze (slimme) oordopjes zal op basis van een inschatting van Counterpoint Research gaan ...

Hearables in 2022 grootste segment binnen wearables - Gartner

Published 30 nov 2018 11:50 CET | Wereld
Het wereldwijd aantal verscheepte wearables komt in 2019 naar verwachting uit op 225 miljoen stuks, schrijft marktonderzoeker ...