0
Breedband

Autoriteit Persoonsgegevens: 3.400 datalekken gemeld

vrijdag 2 september 2016 | 08:57 CET | Nieuws
De Autoriteit Persoonsgegevens heeft 3.400 meldingen gekregen onder de meldplicht voor datalekken, sinds die op 1 januari is ingegaan. Vicevoorzitter van de AP Wilbert Thomesen zegt tegen BNR dat geen groot aantal te vinden, afgezet tegen het totaal van ca. 135.000 bedrijven en organisaties die persoonsgegevens verwerken. De meldplicht heeft volgens hem vooral tot doel dat bedrijven er open over zijn.

Bedankt voor het bezoeken van Telecompaper

Een gratis registratie of abonnement is nodig om het artikel te lezen.

  • Koop een abonnement Nederland Light, Plus of Premium

Abonneer

Log in als u al een registratie of abonnement heeft.



tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieƫn: Internet
Bedrijven: Autoriteit Persoonsgegevens
Landen: Nederland
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

Log in of registreer om een reactie achter te laten.

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

AP: ruim 2.300 datalekken in eerste kwartaal 2017

Published 11 mei 2017 07:47 CET | Nederland
In het eerste kwartaal van 2017 zijn er ruim 2.300 datalekken gemeld aan privacytoezichthouder Autoriteit Persoonsgegevens (AP). ...

Een jaar meldplicht brengt AP 5.500 datalekken boven water

Published 29 dec 2016 08:58 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens heeft in een jaar tijd 5.500 meldingen van datalekken binnengekregen. De meeste meldingen zijn ...

AP: bijna elke dag melding van dataverlies in ziekenhuizen

Published 25 nov 2016 08:38 CET | Nederland
Het afgelopen jaar hebben ziekenhuizen bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) 304 maal melding gedaan van grootschalig ...

Dutch privacy regulator receives 3,400 data breach reports

Published 02 sep 2016 10:16 CET | Nederland
The Dutch Data Protection Authority (Autoriteit Persoonsgegevens - AP) has received 3,400 reports of data leaks since new rules ...

Autoriteit Persoonsgegevens kan datalek zwaarder beboeten

Published 08 jul 2016 13:07 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens heeft haar boetebeleidsregels aangepast. Voor overtredingen van de meldplicht datalekken is de ...

Autoriteit Persoonsgegevens trekt de lijnen van het CBP door

Published 29 jan 2016 09:56 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft de prioriteiten bekendgemaakt voor 2016. De naam CBP bestaat niet meer, maar op ...

Tweede Kamer behandelt meldplicht cybersecurity

Published 22 jan 2016 09:54 CET | Nederland
Het kabinet wil een meldplicht voor datalekken en cybersecurity doorvoeren. Overheden en bedrijven in vitale sectoren moeten ...

De meldplicht datalekken staat nog niet op de rails

Published 30 dec 2015 13:48 CET | Nederland
Het CBP waarschuwt voor problemen bij de invoering van de meldplicht datalekken, op 1 januari. Voorzitter Jacob Kohnstamm stelt ...