0
Algemeen

Autoriteit Persoonsgegevens ontvangt bijna 10.000 privacy klachten

donderdag 13 december 2018 | 09:40 CET | Nieuws
Het afgelopen half jaar hebben bijna 10.000 mensen een privacyklacht ingediend bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Mensen trekken vooral aan de bel over een schending van hun privacyrechten, als meer gegevens worden uitgevraagd dan noodzakelijk en over het ongewenst doorgeven van hun persoonsgegevens aan derden. Zakelijke dienstverleners, de IT-sector en de overheid komen er het slechtst vanaf. Op de voet gevolgd door de financiële instellingen en zorginstellingen.

Bedankt voor het bezoeken van Telecompaper

Om meer artikelen te lezen is een abonnement of een registratie nodig.

  • Koop een abonnement Nederland Light, Plus of Premium

Abonneer

Bent u al Nederlands Plus of Premium abonnee?



tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieën: Algemeen
Landen: Nederland
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

Tweede kamerlid Verhoeven (D66) pleit voor aanpak tech-reuzen via mededingingsrecht

Published 06 feb 2019 12:06 CET | Nederland
D66 wil dat tech-reuzen aangepakt worden via het mededingingsrecht. Volgens D66 tweede kamerlid Kees Verhoeven is het duidelijk ...

Facebook onderaan ranglijst bij vertrouwen in omgang met persoonlijke data

Published 28 dec 2018 10:52 CET | Nederland
Van alle grote technologiebedrijven wekt Facebook op afstand het minste vertrouwen. Het meeste vertrouwen genieten SVOD-aanbieder ...

Nationale Politie krijgt tweede dwangsom voor het onvoldoende beschermen van persoonsgegevens

Published 24 dec 2018 12:54 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft de Nationale Politie voor de tweede maal een dwangsom opgelegd vanwege het onvoldoende ...

Dutch privacy regulator receives nearly 10,000 complaints in 6 months

Published 14 dec 2018 09:12 CET | Nederland
The Dutch data protection regulator AP said it received almost 10,000 privacy complaints in the past six months. The most ...

AP vraagt privacybeleid op van zorginstellingen, politieke partijen

Published 11 dec 2018 09:34 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft bij 53 organisaties aangeklopt om inzicht te krijgen in hun privacy-beleid. Het gaat om ...

Nederlanders verdeeld over privacy-vrees door smart city

Published 07 dec 2018 11:11 CET | Nederland
Nederlanders zijn verdeeld over de vraag of hun privacy in het geding is in een smart city-omgeving. Dat blijkt uit onderzoek dat ...

EU-privacytoezichthouders consulteren richtlijnen territoriale reikwijdte AVG

Published 30 nov 2018 08:56 CET | Europa
De Europese privacy-toezichthouders zijn met een consultatie begonnen over de reikwijdte van de Algemene verordening ...

Telecomraad: geen besluit over e-privacy verordening

Published 22 nov 2018 09:30 CET | Europa
De Europese telecomministers buigen zich tijdens de eerstvolgende Telecomraad onder meer over de wens van de Europese Commissie ...

Bits of Freedom lanceert website om burgers grip op privacy te geven

Published 25 okt 2018 08:27 CET | Nederland
Bits of Freedom (BoF) heeft My Data Done Right gelanceerd. Dit is een website die mensen meer grip moet geven op hun gegevens. ...