0
Breedband

Brutele implementeert Teleste-oplossing voor verbeteren infrastructuur

dinsdag 14 mei 2019 | 13:44 CET | Nieuws

De Belgische provider Brutélé heeft een overeenstemming bereikt met Teleste. Met het oog op het verbeteren van de prestaties van de netwerkinfrastructuur van het bedrijf, implementeerde Brutélé in 2018 de volgende generatie netwerkbeheersoftware van Teleste, CATVisor Argus. CATVisor Argus is de vijfde generatie van Teleste's EMS-software. Het is een client-server-gebaseerd multi-user netwerkbeheersysteem voor het bewaken, besturen en configureren van netwerkelementen in een kabelnetwerkomgeving. De software ondersteunt alle headend- en HFC-producten van Teleste evenals elk product van derden dat HMS- en SNMP-protocollen ondersteunt. 

Momenteel gebruikt Brutélé Argus voor het beheer van ongeveer 2500 headend-stations en meer dan 7500 intelligente HFC-knooppunten en -versterkers, verdeeld over twee afzonderlijke regio's. Daarnaast wordt het systeem gebruikt voor serviceverzekeringsactiviteiten van zowel het netwerkoperatiecentrum (NOC) van het bedrijf als het veldwerk. 

Brutélé biedt televisie-, internet- en telecomdiensten in België. Sinds 2006 heeft het bedrijf zijn merk VOO ontwikkeld in samenwerking met Nethys, een industriële groep die een dynamisch en gediversifieerd beleid voert in de sectoren energie en telecommunicatie. VOO heeft een innovatieve telecomaanpak ontwikkeld waarbij televisie, snel dataverkeer, vaste telefoon en mobiele spraak- en datadiensten zijn gecombineerd. 

De netwerkinfrastructuur van Brutélé bestaat uit meer dan 5000 km coaxiale kabels en 1500 km glasvezelkabels. Momenteel bestrijkt het kabelnetwerk van de onderneming 230.000 abonnees op een grondgebied van 30 gemeenten in Brussel en Wallonië.


tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieën: Vast
Bedrijven: Teleste / Voo
Landen: België
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.