0
Mobiel

Ericsson onthult nieuwe small cells voor indoor/multi-operator gebruik

woensdag 30 augustus 2017 | 12:36 CET | Nieuws

Ericsson introduceert drie nieuwe small cell producten, voor betere mobiele dekking en hogere capaciteit op de weg naar 5G en IoT. De nieuwe Multi-Operator Dot en de Multi-Dot Enclosure platforms zijn bedoeld voor indoor toepassingen, terwijl de Strand-Mount Unit bedoeld is voor buiten. 

Multi-Operator Dot bestaat uit een set van kleine antennes (de Dots), in een opstelling waarbij één operator alles beheert voor de maximaal vier operators die hun frequenties gebruiken in het indoor-netwerk. Dit laat zich vergelijken met een DAS, een gedistribueerd antennesysteem. 

Een Ericsson Radio Dot is ongeveer zo groot als een bierviltje, maar uiteraard wel wat dikker. De Multi-Dot Enclosure is een wat grotere behuizing waarin meerdere Dots bij elkaar zitten. Hiermee mikt Ericsson op klanten die ze zo onopvallend mogelijk willen plaatsen, of voor gebouwen waar de huurprijs van het opstelpunt wordt gerekend per kast. 

Mobiele antenne aan een draadje

De Strand-Mount Unit voor outdoor micro-radio’s is bedoeld als uitbreiding van bestaande netwerken. Hij kan letterlijk tussen kabels worden opgespannen in masten en netwerken voor telecom of elektriciteit. 

In sommige landen, waaronder niet in de laatste plaats de VS, is het heel gebruikelijk dat alle bedrade infrastructuur via palen loopt.

Ericsson toont de portfolio op de eerste editie van MWC Americas, 12 tot en met 14 september in het Moscone Center in San Francisco. De apparatuur is in 2018 leverbaar. tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieën:
Landen:
::: voeg een reactie toe