0
Algemeen

Ericsson verbetert vooruitzichten 2020, wil marge van 12% tegen 2022

donderdag 8 november 2018 | 11:42 CET | Nieuws

Ericsson heeft nieuwe financiële doelen aangekondigd in de aanloop naar haar Capital Markets Day vandaag, 8 november, in New York. De vooruitzichten omvatten een hogere verkoopdoelstelling voor 2020, evenals plannen om de doelstelling voor een operationele marge op lange termijn van 12 procent tegen 2022 te bereiken.

De afgelopen twee jaar lag de focus op het vereenvoudigen en stabiliseren van het bedrijf, inclusief het stoppen van de omzetdaling. Kostenbesparingen en contractbeoordelingen zijn nu doorgevoerd, en Ericsson zei dat het goede vooruitgang heeft geboekt bij de beoordeling van zijn portfolio en verhoogde investeringen in R&D ter voorbereiding op toekomstige groei. 

Overstap naar 5G, IoT

Dit komt inmiddels tot uiting in een verbeterde omzetgroei en marges in Q3, een primeur sinds 2014, aldus CEO Borje Ekholm. Terwijl de sector overstapt naar 5G en IoT, bereidt Ericsson zich nu voor op de volgende stap naar winstgevende groei "op een selectieve en gedisciplineerde manier".

Deze stappen omvatten onder andere een hogere doelstelling voor de netto-omzet in 2020, van SEK 210-220 miljard versus voorheen SEK 190-200 miljard. Dit moet vooral opgebracht worden door de divisie Netwerken. Ongeveer SEK 5 miljard van de verbetering komt door valuta-effecten en SEK 2 miljard volgt uit het besluit om vast te houden aan Red Bee Media. Dit moet Ericsson op schema brengen voor zijn doelstelling een operationele marge van 10 procent in 2020 en 12 procent in 2022 te halen.

Ontwikkeling per segment

  • Bij de divisie Netwerken wordt vastgehouden aan de verhoogde investeringen in R&D voor technologie en kostenbesparingen. Verwacht wordt dat de groei zal komen van een sterkere markt, meer marktaandeel in specifieke segmenten en uitbreiding van het productportfolio naar aangrenzende markten. Voor 2020 streeft Ericsson naar netto-verkopen van SEK 141-145 miljard voor netwerkproducten en -diensten, een stijging ten opzichte van de vorige raming (SEK 128-134 miljard). De operationele marge doelstelling voor 2020 is onveranderd: 15-17 procent.
  • In Digital Services schuift de topprioriteit terug naar winstgevendheid, laat Ericsson weten. Doorlopende kostenbesparingen en efficiëntieverbeteringen zullen bijdragen aan het behalen van de doelstelling van een lage, eencijferige operationele marge tegen 2020. Investeringen in een 5G-ready en cloud-native productportfolio gaan door. Het bedrijf ziet een sterke marktvraag op dit gebied, aangedreven door virtualisatie en 5G-versnelling. Tegelijk neemt de verkoop van oudere producten sneller af dan dat de uptake van het portfolio kan compenseren. De interne overdracht van activiteiten naar Managed Services leidt tot een lagere verkoopdoelstelling voor het segment.
  • In Managed Services, waar een reorganisatie is afgerond, verschuift de focus naar het verder verbeteren van de winstgevendheid door investeringen in automatisering en kunstmatige intelligentie. Als gevolg hiervan wordt de operationele marge-doelstelling voor 2020 verhoogd van 5-6 procent tegen eerder 4-6 procent eerder. Het resultaat zou tegen 2022 10-12 procent moeten zijn.
  • In het segment Emerging Business and Other ligt de focus op het opzetten van nieuwe bedrijven voor organische groei. De strategie is om nieuwe omzet te behalen via innovatie, voortbouwend op 5G en IoT. Voor de huidige bedrijfsportefeuille is de doelstelling van break-even tegen 2020 ongewijzigd. Als zich echter nieuwe zakelijke kansen ontwikkelen, kan Ericsson besluiten om de investeringen op te schalen. 


tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn: Algemeen
Bedrijven: Ericsson / Red Bee Media
Landen: Wereld
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

Ericsson: om via internet te voelen, moet je diep het netwerk in

Published 08 nov 2018 14:32 CET | Nederland
Welke content- en andere technologieën zien we de komende jaren op ons afkomen. Hoe gaan die mainstream worden door de ...

Ericsson ziet nettoresultaat groeien naar SEK 2,7 mld in Q3

Published 18 okt 2018 10:33 CET | Wereld
Ericsson rapporteert een sterkere omzetgroei en verbeterde marges in het derde kwartaal, dankzij de vraag naar 5G-technologie en ...

Ericsson integreert portfolio voor 5G transport met Juniper

Published 05 sep 2018 10:55 CET | Wereld
Juniper Networks en Ericsson hebben hun bestaande samenwerking uitgebreid. Het doel is om een integrale en centraal beheerde ...

Intel en Ericsson testen 5G-data over 39 GHz-band

Published 03 sep 2018 11:12 CET | Wereld
Intel en Ericsson hebben de resultaten gemeld van de eerste 5G-NR-compatibele live data-oproep via de 39 GHz-band. De test is ...

Ericsson, Intel en China Mobile testen bellen over standalone 5G netwerk

Published 14 jun 2018 13:56 CET | China
Intel, Ericsson en China Mobile melden de eerste resultaten van een test met bellen over een 5G Standalone (SA) netwerk. ...