0
Breedband

Geen plannen voor Uitzending Gemist in hogere resolutie

maandag 19 juni 2017 | 11:56 CET | Nieuws
De Publieke Omroep geeft Uitzending Gemist door in een beeldkwaliteit die bedoeld is voor tablet en pc. Dat verduidelijkt staatssecretaris Dekker van OCW aan de Tweede Kamer. De Tweede Kamer is bezorgd dat de beeldkwaliteit van de dienst achterblijft bij de stand van de technologie. Er komen steeds meer apparaten die geschikt zijn voor 4K/UHD, zoals smart tv’s en streamers, zoals Apple TV en Google Chromecast.

In het huidige concessiebeleidsplan (2016-2020) heeft de NPO ervoor gekozen om de beeldkwaliteit op NPO.nl te optimaliseren voor de op dit moment meest gebruikte ontvangstapparaten, namelijk de tablet/smartphone en de laptop/desktop. In de Mediawet staat dat de beeldkwaliteit geschikt is voor “het dominante ontvangstapparaat waarvan het publiek voor die dienst gebruikmaakt”.

OCW vindt het moeilijk te voorspellen of en wanneer Smart TV en streaming-apparaten dominant zijn in het kijkgedrag. Als de beeldkwaliteit van NPO.nl in de loop van deze concessiebeleidsperiode niet meer toereikend blijkt te zijn, dan verwacht Dekker dat de NPO zijn verantwoordelijkheid zal nemen door de kwaliteit aan te passen.

Verder noemt Dekker het te rechtvaardigen dat Omroep Gemist Plus een abonnementsdienst is. Hij wijst op de verschillen tussen de gratis dienst met zeven dagen terugkijken en de uitgebreidere archiefdienst van één jaar. De rechten om langer terug te kijken zijn ook duurder. tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieƫn: Broadcast & Satellite / Internet
Bedrijven: Google / NPO
Landen: Nederland
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.16,6% van alle Sims is van een MVNO
Nederland  |  2017Q1