0
Mobiel

Huawei: nieuwe Massive MIMO apparatuur op MWC

woensdag 14 februari 2018 | 13:33 CET | Nieuws

Huawei zal op het Mobile World Congress in Barcelona later deze maand een serie Active Antenna Units (AAU) presenteren voor Massive MIMO in C-band spectrum. Operators kunnen deze apparatuur opnemen in een 4G-netwerk en daarmee de capaciteit op de drukste locaties vergroten. Zodra 5G beschikbaar is, kan de apparatuur daarvoor een software-update ontvangen. 

Eind 2017 heeft Huawei een “Dual 200” antenne gepresenteerd voor de C-band. Op MWC lanceert het merk ook dual-band antennes die geschikt zijn voor de combinatie van C-band en lager spectrum. Elke AAU kan 200 MHz aan kanaalbreedte gebruiken voor een capaciteit van 10 Gbps. De dual-band versies doen dat met een combinatie van C-Band en lagere frequenties. 

Huawei meldt als ander voordeel van de Massive MIMO (MM) AAU’s dat ze relatief weinig ruimte innemen. Op MWC komt ook een EasyBlink variant die is bedoeld voor ‘pole site’ toepassingen, mobiele antennes op een elektriciteitsmast of lantarenpaal. 

AI en 5G via software updates

Voor het operationeel beheer van de apparatuur ontwikkelt de Chinese vendor op Artifical Intelligence (AI) gebaseerde O&M software. De mobiele industrie is bezig om AI standaard in te bouwen, omdat het beheer van een netwerk met 5G en grote aantallen antennes niet meer op te vangen is met SON (Self Organizing Networks) technologie. 

Alle apparatuur kan op afstand software updates krijgen om ze geschikt te maken voor 5G. Huawei stelt dat deze generatie de komende vijf tot tien jaar actueel gehouden kan worden en mee kan groeien met de beschikbaarheid van spectrum en de vraag naar bandbreedte. 

Huawei meldt in meer dan 40 landen Massive MIMO te hebben uitgerold, ook in China, Japan, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. De volgende fase van Massive MIMO draait al in testomgevingen en blijkt daar vier tot vijf keer sneller dan nu. Grootschalige commerciële uitrol wordt verwacht in 2018 en 2019.tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn:
Landen:
::: voeg een reactie toe