0
Algemeen

IoT, robotics en AR/VR aan kop in ICT-uitgaven in 2021 - IDC

donderdag 19 oktober 2017 | 10:04 CET | Nieuws
Nieuwe technologieën als Internet of Things (IoT), robotics, augmented en virtual reality (AR/VR) en artificial intelligence (AI) staan aan de basis van de wereldwijde groei in ICT uitgaven. Deze groeien van 4,3 biljoen dollar in 2016 naar 5,6 biljoen dollar in 2021. Dat heeft ICT becijferd. 

Ondanks dat traditionele ICT uitgaven rond 2020 achter blijven bij BBP groei, zullen de totale ICT uitgaven dankzij deze nieuwe categorieën een grote groei meemaken. Over de periode van vijf jaar wordt een CAGR van 6 procent in ‘constant currency terms’ verwacht, zegt IDC. 

Traditionele ICT uitgaven (IT en telecom) groeien in de genoemde periode met 3 tot 4 procent per jaar, terwijl telecom met ongeveer 1 procent per jaar toeneemt. 

De nieuwe technologieën kent in 2017 een groeipercentage van 17 procent en zal de jaren daarop volgend doorgroeien door een wereldwijde adoptie. Volgens het rapport zullen met name IoT, robotics en AR/VR een significante impact hebben op de gehele ICT markt in 2021.tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn:
Landen:
::: voeg een reactie toe