0
Breedband

Justitie blokkeert overname Time Warner door AT&T

dinsdag 21 november 2017 | 09:07 CET | Nieuws
Het Amerikaanse ministerie van justitie (DoJ) heeft uit concurrentieoverwegingen een negatief oordeel geveld over de overname van Time Warner door AT&T. Het DoJ vreest dat AT&T de prijzen voor toegang tot Time Warner content voor andere tv-aanbieders gaat verhogen, of dat het nieuwkomers op de Amerikaanse tv-markt toegang tot de Warner-kanalen en content weigert.

Volgens het ministerie zouden andere aanbieders gedwongen kunnen worden om honderden miljoenen dollars per jaar te betalen voor het recht om de Time Warner-kanalen uit te zenden. Hieronder vallen onder andere CNN, TNT, TBS en HBO. Ook zou het nieuwe bedrijf de transitie naar nieuwe distributiemodellen kunnen vertragen als AT&T besluit om toegang tot content als Game of Thrones of NCAA basketbal te beperken. 

AT&T geeft aan verbaasd te zijn door de uitspraak, waarbij het aangeeft dat er vaker dergelijke verticale fusies hebben plaatsgevonden met toestemming van de mededingingsautoriteiten. Het ministerie van justitie moet zijn besluit nog verdedigen bij de rechtbank in Washington. AT&T geeft aan te verwachten dat de rechtbank de fusie wel toestaat.

Afronding overname niet voor einde jaar 

AT&T had verwacht dat de overname voor het einde van het jaar zou kunnen worden afgerond, maar zei eerder deze maand al dat dit waarschijnlijk niet ging lukken.

Een jaar geleden werd de overnamepoging bekend. AT&T biedt 107,50 dollar per aandeel van Time Warner, in totaal 85,4 miljard US dollar. Daarnaast neemt het de nettoschuld over, waarmee de prijs op 108,7 miljard dollar komt. Beide ondernemingsbesturen stemmen ermee in. Ook de Europese Commissie heeft al toestemming verleend. tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn:
Landen:
::: voeg een reactie toe