0
Algemeen

Lenovo profiteert van sterke prestaties mobiele divisie

donderdag 23 mei 2019 | 14:29 CET | Nieuws

GRATIS webinar van Telecompaper over de Trends en ontwikkelingen in de Nederlandse Telecommarkt 2019Q1. Donderdag 20 juni om 11:00. Schrijf je nu in

Lenovo heeft een sterke winstverbetering voor het jaar tot maart gerapporteerd, dankzij kostenbesparingen en een terugkeer naar winst van de mobiele activiteiten in de tweede helft van het fiscale jaar. 

De omzet steeg 12,5 procent tot een record van USD 51 miljard, het bedrijfsresultaat verdrievoudigde tot USD 1,2 miljard en de nettowinst steeg tot USD 597 miljoen (USD 33 miljoen in het voorgaande fiscale jaar). Lenovo stelt een slotdividend voor van HKD 0,218, een stijging ten opzichte van HKD 0,205 een jaar geleden. 

In het vierde kwartaal was de omzetgroei iets lager(10% tot USD 11,7 miljard). De brutomarge verbeterde jaar op jaar met 1,7 procentpunten tot 16,2 procent. De bedrijfswinst over het vierde fiscale kwartaal verdubbelde ruimschoots tot USD 273 miljoen, vergeleken met USD 101 miljoen een jaar eerder.

Motorola weer winstgevend

Lenovo zei dat de Mobile Business Group winstgevend vóór belastingen was in de tweede helft van het fiscale jaar, de eerste keer sinds Motorola Mobility overgenomen werd van Google. De divisie zag ook de omzet jaar-op-jaar groeien in het laatste kwartaal. Het totale verlies in het afgeronde fiscale jaar bedroeg USD 139 miljoen, tegen USD 603 miljoen in het vorige fiscale jaar.

De jaarlijkse kosten voor de divisie daalden van USD 1,5 miljard tot ongeveer USD 1 miljard, onderdeel van een focus op kernmarkten. Dit leidde tot een daling van de jaaromzet van 11 procent tot USD 6,5 miljard. In het vierde kwartaal was er mede dankzij de introductie van de nieuwe Moto G en Motorola One-serie herstel zichtbaar met 15 procent groei. 

Pc-omzet groeit 14 procent

De pc-activiteiten van Lenovo maken nog altijd driekwart van de omzet uit. De activiteiten groeiden jaar-op-jaar met 14 procent naar een ​​omzet van USD 38,5 miljard te behalen. De winst vóór belasting steeg met 34 procent tot bijna USD 2,0 miljard. Het bedrijf profiteerde van een hogere gemiddelde verkoopprijs omdat het zich richt op meer premiumsegmenten van de markt en ook marktaandeel wint in Azië en Noord-Amerika.

Het bedrijf verminderde ook de verliezen bij zijn Data Center-groep, tot USD 231 miljoen tegen USD 425 miljoen het jaar ervoor. De omzet hier steeg met 37 procent tot USD 6 miljard. Dit was de beste prestatie in drie jaar, gedreven door een sterk momentum in hyperscale, softwaregedefinieerde infrastructuur en high performance computing.tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieën: Algemeen
Bedrijven: Google / Lenovo / Motorola Mobility
Landen: Wereld
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

Lenovo toont ThinkPad PC met opvouwbaar scherm

Published 14 mei 2019 12:43 CET | Wereld
Lenovo heeft tijdens haar Accelerate event in Orlando (FL), een preview van een opvouwbare ThinkPad PC laten zien. De PC heeft ...

Lenovo vergroot omzet en winst in Q3, eerste winst bij Motorola

Published 21 feb 2019 10:33 CET | Benelux
De omzet van Lenovo bereikte in het fiscale derde kwartaal tot eind december het hoogste niveau in vier kwartalen. De groei werd ...