0
Breedband

Nederlanders kijken door coronacrisis vaker naar esports

dinsdag 15 september 2020 | 10:18 CET | Nieuws
Telecompaper organiseert op donderdag 26 november een hybride evenement waarbij de ontwikkeling van 5G in Nederland centraal staat. Bestel je tickets hier en bezoek onze website voor de keynote speakers

De populariteit van esports is dankzij de coronacrisis in Europa de afgelopen periode gegroeid: de verwachting voor eind dit jaar is 92 miljoen kijkers. Daarnaast lijken esports in Nederland traditionele sport te vervangen. Een Europese studie, die PayPal met Newzoo, wereldwijde aanbieder van games en esports-analyses, uitvoerde in tien landen wijst dat uit.   

Data tonen dat Nederland beschikt over het hoogste percentage niet-spelende esports-kijkers (9%), in vergelijking met andere Europese markten. Nederlanders vinden het dus niet alleen leuk om games te spelen, maar hebben ook plezier van het kijken ernaar. In aanvulling daarop keek 14 procent van de esports-kijkers zijn of haar favoriete wedstrijden met vrienden en familie, dit is vaker dan in bijvoorbeeld Frankrijk en Noorwegen (11%). 

Esports als sociaal evenement

Esports lijkt dus gezien te worden als een sociaal evenement, net als het kijken naar traditionele sporten. En dat is niet gek, want in tijden van COVID-19 kunnen real-life sportevenementen veel minder vaak doorgang vinden.   

Opmerkelijk is dat in Nederland 61 procent van het esports-publiek esports bekijkt op mobiele apparaten, terwijl het Europese gemiddelde op 56 procent ligt.  

De helft van de Nederlandse esports-liefhebbers die aangaf meer tijd te besteden aan esports door de pandemie, zei dit op lange termijn te willen blijven doen, ook wanneer de maatregelen worden opgeheven.  


tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn: Internet
Bedrijven: PayPal
Landen: Nederland
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.Kalender   /   Evenementen

22 sep BIG 5G Event
23 sep Submarine Networks Wold 2020
23 sep Samsung Galaxy Unpacked event
23 sep China SDN/NFV/AI Conference
::: Meer Kalender Items