0
Breedband

Netflix telt 1,1 miljoen abonnees in Nederland

donderdag 20 augustus 2015 | 08:00 CET | Nieuws

Netflix is in nog geen twee jaar tijd uitgegroeid tot de grootste (subscription) Video-on-Demand dienst in Nederland. Volgens onderzoek van Telecompaper telde de streaming video-dienst 1,1 miljoen abonnees in het tweede kwartaal van 2015.

Het gaat bij deze 1,1 miljoen abonnees om zowel betalende abonnees als abonnees die nog in de eerste gratis maand zitten. Wanneer het over afzonderlijke gebruikers gaat, moet het aantal abonnees vermenigvuldigd worden met een factor 2 tot 2,2. Bekeken naar huishoudens, had in Q2 één op de zeven Nederlandse huishoudens een abonnement op Netflix, zo blijkt uit het nog te publiceren Telecompaper-rapport Video behaviour of Dutch consumers 2015 Q2.

De groei van het aantal Netflix-abonnees kent schommelingen. Aan het begin van het jaar en in de zomerperiode komen er meer abonnees bij dan in het tweede en vierde kwartaal. Waar Netflix in de beste kwartalen 165.000 tot 185.000 abonnees bij mag schrijven, ligt dit in de andere kwartalen rond de 80.000.

Betere conversie naar betaald abonnement

Netflix is ook steeds beter in staat om proefabonnementen om te zetten naar betaalde abonnementen (conversie). Had in het tweede kwartaal van 2014 nog een derde (33%) van de abonnees een gratis proefabonnement, inmiddels is dit percentage 16 procent.

Bij de volgende meting zal duidelijk worden of een recente prijsverhoging van het Standaard-abonnement (van 8,99 naar 9,99 euro) een negatieve invloed zal hebben op de groei. Bij een eerdere prijsverhoging in mei 2014 was een dergelijke invloed niet terug te vinden.

Zie ook achtergrondartikel: Ruim 1,1 miljoen abonnees voor Netflix NL in Q2.tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn:
Landen:
::: voeg een reactie toe