0
Breedband

Rakuten TV start TVoD-dienst in Nederland, Belgie en andere landen

donderdag 14 maart 2019 | 10:28 CET | Nieuws
GRATIS webinar van Telecompaper over de Trends en ontwikkelingen in de Nederlandse Telecommarkt 2018Q4. Donderdag 21 maart om 11:00. Schrijf je nu in

Rakuten TV heeft zijn TVoD-service uitgebreid naar meer dan 30 nieuwe gebieden. Rakuten is samenwerkingsverbanden aangegaan met verschillende grote smart-tv-fabrikanten voor de uitbreiding en is ook over-the-top beschikbaar in de nieuwe landen, waaronder Nederland, België, de Scandinavische landen en grote delen van Centraal- en Oost-Europa. 

Op 13 maart zijn de diensten in de nieuwe landen live gegaan, na een jaar van planning en voorbereiding. In totaal is Rakuten TV beschikbaar in meer dan 40 landen in Europa, waaronder Spanje, waar het hoofdkantoor is gevestigd, en Frankrijk, Duitsland, Italië en het Verenigd Koninkrijk, waar het al beschikbaar was.  

Content te huur en te koop 

Mensen die gebruik willen maken van de TVoD-dienst van Rakuten kunnen films en series huren of kopen. Voor koop geldt dat de koper onbeperkt toegang heeft tot de content, zolang de rechten beschikbaar zijn voor Rakuten TV. Als die rechten ophouden, belooft Rakuten de koper hiervan op de hoogte te stellen en het biedt de mogelijkheid om de content te downloaden en een permanente kopie te bewaren. 

Een groot aantal films en series is downloadbaar en daarna offline te bekijken. Daarbij wordt dezelfde tijdslimiet aangehouden als de verhuurperiode. Dat houdt in dat de content 48 uur na de verhuur beschikbaar is. 

Knop op de afstandsbediening 

De smart-tv-samenwerkingen zijn met Samsung, LG, Philips en Hisense. Deze merken gaan een Rakuten-tv-knop aan hun afstandsbedieningen toevoegen op dezelfde manier als Netflix heeft gedaan met de partners van die fabrikant, vertelt CEO Jacinto Roca aan Variety. 

In lijn met de smart-tv-bedrijven die 8K-sets ontwikkelen, wil Rakuten films in het ultra-high-definition formaat beschikbaar stellen. Roca zegt dat de 8K-content in de tweede helft van dit jaar zou moeten worden uitgebracht. 

Het Spaanse Wuaki.tv aan de basis 

Rakuten TV werd oorspronkelijk gelanceerd als Wuaki.tv in Spanje en werd gerebrand nadat het werd overgenomen door de Japanse e-commerce gigant Rakuten. Roca zegt dat de lanceringen een belangrijke stap zijn op weg naar een ‘echt wereldwijd alternatief’ voor merken als Netflix en Amazon. In tegenstelling tot deze platforms, is het gericht op transactie- (TVoD) in plaats van op abonnement (SVoD) gebaseerde video-on-demand. 

Roca zegt dat het nieuwe kantoren zal oprichten, waarschijnlijk in Zweden en Polen, om de nieuwe landen te bedienen.


tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn: Broadcast & Satellite / Internet
Bedrijven: Amazon / Hisense / LG / Netflix / Philips / Rakuten / Samsung / Wuaki.tv
Landen: Europa
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

Rakuten TV expands to over 30 new countries

Published 14 mrt 2019 09:26 CET | Europa
Rakuten TV has expanded its VoD service to over 30 new territories, mainly in Europe. The VOD player is available online and will ...

Rakuten hernoemt Viber en Wuaki.TV

Published 19 jul 2017 15:25 CET | Europa
Rakuten heeft zijn Europese VoD-dienst Wuaki.TV hernoemd tot Rakuten TV. In 2012 kocht Rakuten Wuaki.TV. De rebranding is ...

Kalender   /   Evenementen

18 mrt Enterprise Connect
19 mrt Iliad Q4 2018
19 mrt Huber+Suhner Q4 2018
19 mrt TPG fiscal H1
19 mrt MTS Q4 2018
19 mrt China Telecom Q4 2018
19 mrt Xiaomi Q4 2018
19 mrt Nvidia Annual Investor Day
19 mrt Oi EGM
20 mrt Micron Technology fiscal Q2
20 mrt ZTE EGM
20 mrt Report: Dutch Fixed Telephony 2018-Q4
21 mrt Cyfrowy Polsat Q4 2018
21 mrt CK Hutchison FY2018
21 mrt China Mobile Q4 2018
22 mrt Telenet AGM
24 mrt 6G Wireless Summit
25 mrt Cheetah Mobile Q4 2018
25 mrt Freenet Q4 2018
25 mrt Apple press conference
25 mrt Report: Dutch Multiplay Market 2018-Q4
26 mrt Telia Company Capital Markets Day
26 mrt Huawei press conference
26 mrt 5G Briefing
26 mrt Smart City Summit & Expo (SCSE) 2019
::: Meer Kalender Items