0
Algemeen

Telecom Italia splitst netwerk af, boekt 5,1 mld omzet in Q4

woensdag 7 maart 2018 | 16:07 CET | Nieuws
Telecom Italia (TIM) gaat zijn vaste netwerk onderbrengen in een apart bedrijf, waarover het wel 100 procent zeggenschap houdt. Deze Netco wordt volgens het bestuur van TIM de meest vergaande vorm van ‘functionele scheiding’ in Europa en een ‘one-stop-shop’ voor gereguleerde en niet-gereguleerde wholesalediensten in een volledig neutraal en equivalent model. 

TIM behoudt wel de controle over het aansluitnetwerk, van de centrale tot in de meterkast, en voldoende systemen en medewerkers om de wholesale levering van diensten te ondersteunen. 

De stap is een onderdeel van DigiTIM, het strategische plan voor de periode 2018-2020 om van het bedrijf een pure digitale speler te maken. In totaal investeert TIM 9 miljard euro met als doel om in 2020 glasvezel te hebben voor 80 procent van de huishoudens en honderd steden. 
De helft van dat bedrag gaat in uitbreiding van het netwerk zitten. Met exclusieve content in video, muziek en gaming wil TIM vijf miljoen huishoudens overhalen om een abonnement op glasvezel te nemen. 

De komende jaren heeft TIM een Transformation Office dat niet alleen de 250 verschillende projecten en actiepunten in de gaten houdt, maar ook rigoureus moet snijden in de kosten. 

Omzet hoger in 2017

TIM heeft ook de cijfers over het vierde kwartaal en het hele boekjaar 2017 uit de doeken gedaan. De organische omzet in Q4 groeide tot 5,1 miljard euro. Het bedrijfsresultaat daalde echter met 25,8 procent tot 1,6 miljard euro, vooral door een herstructureringslast.

De jaaromzet in Italië zelf was 15,4 miljard euro. Daarvan kwam 3,9 miljard uit consumer mobile, 3,8 miljard uit consumer fixed. De zakelijke markt bracht 4,6 miljard euro op, wholesale 1,7 miljard.tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn:
Landen:
::: voeg een reactie toe