0
Algemeen

Ziggo.nl en KPN.com aan kop in vier online telecomonderzoeken WUA

donderdag 8 november 2018 | 08:53 CET | Nieuws

In de afgelopen maanden zijn er door WUA in de Nederlandse Telecommarkt vier onderzoeken uitgevoerd. Daaruit komen KPN.com, Ziggo.nl en Simpel.nl als winnaars naar voren. KPN.com doet het goed in de ogen van de zakelijke consument. Simpel.nl geniet in het Sim Only onderzoek de voorkeur door de sterk prijsgedreven propositie en Ziggo.nl laat in het onderzoek naar telecompakket de hoogste conversiecijfers zien.

KPN

In de zoektocht naar een zakelijk mobiel abonnement wint KPN.com met een Web Performance Score van 76. De website van KPN wordt door de meeste respondenten bezocht in hun oriëntatie op desktop en weet bovendien haar bezoekers als beste te verleiden: 26% van de bezoekers zet KPN.com op nummer 1. Vodafone.nl krijgt met 14% een relatief lage voorkeur maar weet met een overall score van 65 toch de tweede plaats te bemachtigen. T-Mobile.nl vult de top drie aan met een score van 68.

Ook in de Zakelijke Internet & Telefonie markt weet KPN.com de klant te overtuigen. Met een Web Performance Score van 77 komt de aanbieder als winnaar uit de bus. Daarbij wordt de website van KPN ook het meest bezocht en weten zij ook de hoogste conversie te behalen: bijna vier op de tien bezoekers kiest voor KPN.com. Met een overall score van 66 volgt Ziggo.nl op de tweede plek. Telfort.nl eindigt met 1 punt verschil op de derde positie. Naast KPN.com, Ziggo.nl en Telfort.nl komen ook Vodafone.nl, T-Mobile.nl en Tele2.nl voorbij in het onderzoek. 

Ziggo

In september hebben 400 consumenten zich georiënteerd op een Telecompakket, via smartphone en desktop. In dit online oriëntatie onderzoek wint Ziggo.nl nipt van KPN.com. Beide aanbieders hebben met 78 een gelijke Web Performance Score, maar Ziggo.nl heeft met een vergelijkbare vindbaarheid een conversie die ruim 25% hoger ligt dan die van KPN.com. Als de scores uitgesplitst worden presteert Ziggo.nl als beste op desktop, KPN.com doet het beter op de smartphone.

Simpel

De online Sim Only markt wordt in september 2018 opnieuw gedomineerd door Simpel.nl. Met een Web Performance Score van 64 (overall) gaat Simpel.nl, net als in april, naar huis met de winst. Qua vindbaarheid presteren KPN.com, Vodafone.nl, T-Mobile.nl en Tele2.nl beter dan Simpel.nl, zij laten het echter liggen op conversie. Simpel.nl weet goed te converteren vanwege de sterk prijsgedreven propositie. WUA voerde dit onderzoek uit onder 400 respondenten, op zowel desktop als smartphone.

Het doel van deze onderzoeken is in kaart brengen wat de digital experience is van potentiële klanten die zich oriënteren op een (zakelijk) telecom product, voor welke aanbieder men kiest en vooral waarom. Vanuit een bewezen model waar WUA de afgelopen 10 jaar aan heeft gewerkt geven we haarscherp aan wat klanten willen, wat de best practices zijn en waar de pijnpunten liggen per aanbieder.tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn: Algemeen
Bedrijven: KPN / Tele2 / Telfort / Vodafone / Ziggo
Landen: Nederland
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.