0

Press Release

Fabrikanten nemen het initiatief op smart home markt

Houten, The Netherlands, 17 January 2017 - Fabrikanten nemen het initiatief op smart home markt
Waar het bezit en de bekendheid over smart home producten onder de Nederlandse consumenten momenteel nog beperkt is, zijn het de fabrikanten die het initiatief nemen en de smart home markt stimuleren. Dat blijkt uit het recente onderzoek van Telecompaper over de 'smart home' markt in Nederland.

Slimme huishoudelijke producten zijn al enige tijd aanwezig op de markt, maar hebben tot nu toe nog geen doorbraak gezien, zo bleek eerder al uit het smart home-onderzoek. Het aantal mensen met een slimme thermostaat blijft groeien en ook producten als een slimme stofzuiger vinden steeds vaker hun weg naar een Nederlands huishouden. De hoge prijs, mogelijke zorgen over veiligheid en uiteenlopende technologische standaarden weerhouden echter veel consumenten ervan om een slim huishoudelijk product aan te schaffen.

Er zijn veel spelers in de waardeketen die allemaal proberen om de consument ervan te overtuigen om voor een slim product te kiezen. De fabrikanten spelen hier zelf een belangrijke rol in. Ze plaatsen in steeds meer bestaande apparaten een internetcomponent en een aantal fabrikanten maakt hun nieuwe producten vanaf het begin al meteen ‘slim’. De onbekendheid met slimme producten bij de eindgebruiker is de fabrikanten niet ontgaan. In hun marketing wordt veel ruimte gegeven aan uitleg over de voordelen van deze slimme producten.

Behalve via de eigen website trachten fabrikanten meer en meer het retailkanaal in te schakelen om hun producten bij een groter publiek bekend te maken. De winkelketens die Telecompaper sprak voor het smart home-rapport waren over het algemeen echter terughoudend en laten het initiatief aan de fabrikanten over. Dat zal evenwel in de nabije toekomst veranderen, verwachten zowel de winkeliers als Telecompaper.

Fabrikanten sluiten ook steeds vaker overeenkomsten met spelers uit andere segmenten om zo hun slimme producten aan een breder publiek te kunnen aanbieden. Zo werkt Eneco, aanbieder van de slimme thermostaat Toon, samen met Vodafone. Voor hun SmartLife aanbod gebruikt KPN het Qivicon platform van Deutsche Telekom, dat Deutsche Telekom verder ontwikkeld heeft in samenwerking met grote fabrikanten zoals Miele, Bosch, Philips en Samsung.

Het rapport gaat daarnaast dieper in op de ‘drivers and inhibitors’ voor de ‘smart home’ markt, alsmede de andere spelers in de waardeketen, zoals de telecom aanbieders en verzekeraars, en biedt tevens een overzicht van de verschillende technologieën die gebruikt worden.

Voor de redactie

Telecompaper heeft eind december de eerste editie uitgebracht van een rapport over de stand van zaken in de smart home-sector in Nederland. Het Smart Home Netherlands 2016 rapport beschrijft hoe de diverse onderdelen va de smart home-markt in Nederland er aan toe zijn en hoe de (deel)markten zich de komende jaren zullen ontwikkelen.

Voor het rapport zijn kwalitatieve interviews gehouden met belangrijke partijen in de markt, naast uitgebreid bureauonderzoek. Het rapport is verrijkt met data uit een reeks bronnen van Telecompaper zelf, zoals het Consumer Panel en onze uitgebreide nieuws-database over de TMT-markt. De kosten van het rapport bedragen  EUR 495.

Telecompaper

Telecompaper is een gerespecteerde, onafhankelijk opererende marktonderzoeker en persbureau met een focus op de nationale en internationale Technologie-, Media- en Telecommunicatiesector (TMT). Telecompaper levert klanten informatie, inzichten, analyses en nieuws. Nationale en internationale bedrijven, organisaties en overheidsinstellingen gebruiken onze informatie om beslissingen in alle geledingen van de organisatie te nemen en hun beleid uit te stippelen. Kijk voor meer informatie op onze website: www.telecompaper.com.

Contact

Marion ter Welle, Wiebe Hotte
Telefoon: +31 30 6349600
Email: marion@telecompaper.com; wiebe@telecompaper.com

Categories: MobileWireless
Countries: NetherlandsCalendar   /   Industry Events

01 Mar Embedded World Digital
02 Mar FuboTV Q4 2020
02 Mar HPE fiscal Q1
03 Mar Avast FY results
03 Mar Marvell Technology fiscal Q4
03 Mar Vivendi Q4 2020
04 Mar Telesat Q4
04 Mar Broadcom fiscal Q1
04 Mar MTS Q4 2020
04 Mar Ciena fiscal Q1
04 Mar Inwit Q4 2020
05 Mar Vonage Investor Day
::: More Calendar Items