0

Press Release

Populariteit Snapchat groeit snelst onder 20-39 jarigen

Houten, The Netherlands, 25 September 2016 - Social media-app Snapchat is het meest populair onder Nederlandse tieners. 72 procent van de leeftijdsgroep van 12-19 jaar had de app afgelopen augustus geïnstalleerd op de smartphone. De grootste groei in het gebruik van Snapchat vond het afgelopen jaar echter plaats onder twintigers en dertigers. Dit blijkt uit de meest recente versie van het maandelijkse Dutch Apps Market rapport van Telecompaper.

In juni 2015 had 27 procent van de mensen in de leeftijdsgroep van 20-29 jaar Snapchat op de smartphone staan. Ruim een jaar later, in augustus van dit jaar, is dit gestegen naar 38 procent. De groei was ook 11 procentpunten bij de groep dertigers: van 5 naar 16 procent. Procentueel gezien is dit echter een sterkere groei: +220 procent versus 40 procent bij de twintigers. In totaal hebben 2,56 miljoen Nederlanders Snapchat op hun mobiele telefoon staan. In juni 2015 waren dit er 1,94 miljoen.

Ook tussen mannen en vrouwen zijn er verschillen te zien tussen Snapchat-gebruikers. Zo is te zien dat vrouwen vaker dan mannen de app hebben geïnstalleerd (26% van de vrouwen versus 20% van de mannen). Verder blijkt dat klanten van Tele2 (31%) vaker dan die dan Telfort (13%) Snapchat installeren en dat Snapchat-gebruikers vaker een iPhone (33%) dan een Samsung-smartphone hebben (20%).

Daarnaast toont het Apps-rapport dat Snapchat gemiddeld 21 dagen per maand wordt gebruikt. Dat is minder dan WhatsApp, maar meer dan Facebook Messenger. Deze apps worden respectievelijk 26 en 12 dagen per maand gebruikt.

Voor de redactie

Het Dutch Apps Market-rapport wordt maandelijks uitgebracht en geeft zo continue inzicht in het app-downloadgedrag van consumenten. Het biedt ook informatie over het gebruik van de apps en de waardering ervan.

Onder de in het rapport meegenomen apps zijn 15 communicatie-apps (waaronder WhatsApp, Facebook en Snapchat), acht apps voor mobiel bankieren (waaronder ING Mobiel Bankieren en Rabobankieren), acht muziek-apps (waaronder Spotify, iTunes en Apple Music), 13 video-apps (waaronder FOX Sports GO, Netflix en RTL XL) en 26 gaming-apps (waaronder Candy Crush Soda, Hayday en Wordfeud).

De data is afkomstig van het Telecompaper Consumer Panel, waarin maandelijks 1.750 Nederlandse consumenten worden ondervraagd. De prijs van het rapport is EUR 3.950.

Het is ook mogelijk om een specifiek onderdeel van het rapport te kopen, bijvoorbeeld alleen het onderdeel met de bankierapps. Stuur bij interesse in een los onderdeel een mail naar research@telecompaper.com.

Telecompaper

Telecompaper is een gerespecteerde, onafhankelijk opererende marktonderzoeker en persbureau met een focus op de nationale en internationale Technologie-, Media- en Telecommunicatiesector (TMT). Telecompaper levert klanten informatie, inzichten, analyses en nieuws. Nationale en internationale bedrijven, organisaties en overheidsinstellingen gebruiken onze informatie om beslissingen in alle geledingen van de organisatie te nemen en hun beleid uit te stippelen. Kijk voor meer informatie op onze website: www.telecompaper.com.

Contact    

Sanne de Bruyckere
Marktonderzoeker
E-mail: sanne@telecompaper.com


Categories: Mobile
Countries: Netherlands