0

Press Release

Simyo in eerste helft 2018 wederom de meest aanbevolen postpaid-aanbieder, Samsung Galaxy S8/S8+ de meest aanbevolen handset

Houten, The Netherlands, 14 August 2018 - Mobiele aanbieder Simyo heeft voor de vijfde keer op rij de hoogste Word of Mouth-score (WoM-score) behaald, zo blijkt uit de nieuwste WoM-score van Telecompaper over de postpaid markt. 76 procent van de postpaid-klanten van Simyo zou die aanbieder aanraden bij vrienden, familie en collega's. De prijs/kwaliteitsverhouding is de belangrijkste reden om Simyo aan te bevelen, gevolgd door de maandelijkse kosten en de kwaliteit van de verbinding.

Simyo stijgt vier procentpunten en herstelt zich hiermee prima van de daling tijdens de tweede helft van 2017. Hoewel Simyo een kleine voorsprong heeft op de rest van de gemeten aanbieders komen de WoM-scores over het algemeen steeds dichter bij elkaar te liggen: buiten Simyo scoren alle providers namelijk een WoM-score tussen de 65% en 72%.

KPN tweede, Simpel derde

Na KPN-dochter Simyo staat het KPN-merk zelf op de tweede plaats in het klassement met een score van 72%. De belangrijkste reden voor KPN-klanten om de provider aan te bevelen is de kwaliteit van de verbinding, gevolgd door de prijs/kwaliteitverhouding. Simpel volgt KPN op de voet en complementeert de top drie met een WoM-score van 71%. De prijsvechter wordt, niet onlogisch, het meest aanbevolen op grond van de maandelijkse kosten en de prijs/kwaliteitverhouding. Zowel KPN als Simpel stijgen qua WoM-score drie procentpunten ten opzichte van de vorige meting.

Youfone herstelt flink, Ben en Tele2 nu hekkensluiters

De WoM-score van Youfone golft op en neer en komt, na de vijftien procentpunten daling in de tweede helft van 2017, weer exact vijftien procentpunten omhoog naar een WoM-score van 70% in de eerste helft van 2018. Hiermee staat Youfone deze keer keurig in de middenmoot op de vijfde plaats in het klassement. De klanten van deze provider bevelen met name aan vanwege de prijs/kwaliteit verhouding en de maandelijkse kosten.

Youfone draagt de rode lantaarn door de stijging over aan Tele2 en Ben, beiden met een WoM-score van ‘slechts’ 65% in de eerste helft van dit jaar.

Samsung Galaxy S8/S8+ troeft Apple iPhone X af

Wanneer het aankomt op de mate van aanbeveling van handsets in de eerste helft van 2018 valt op dat de Samsung Galaxy 8 én de Galaxy 8+ alle iPhones achter zich laten, terwijl een half jaar eerder de complete top drie nog uit Apple-toestellen bestond. De verschillen tussen de S8/S8+ en het meest aanbevolen iPhone-model, de iPhone X, zijn echter klein: beide Galaxy-modellen halen een enorm hoge WoM-score van 92%, de iPhone X  komt uit op een WoM-score van 90%. Op de vierde en vijfde plek volgen de iPhone 8 (86%) en iPhone 7+ (83%) met eveneens hoge WoM-scores.

Naast de WoM-score over mobiele aanbieders en smartphones, doet Telecompaper ook onderzoek naar de WoM-scores voor triple-play aanbieders. De resultaten uit dit onderzoek zullen volgende week bekend gemaakt worden.

Voor de redactie (niet voor publicatie)

Aanbevelingen spelen steeds vaker een belangrijke rol in de keuze voor een bepaalde mobiele aanbieder. Om bedrijven en consumenten beter te informeren welke producten en diensten worden aanbevolen, heeft Telecompaper in 2014 de WoM-score geïntroduceerd. Telecompaper publiceert halfjaarlijks de WoM-score voor voor triple-play providers, voor mobiele aanbieders en voor smartphones.

De WoM-score geeft aan welk deel van de klanten of gebruikers zijn aanbieder of smartphone zal aanbevelen aan anderen en geeft dus een goede indicatie hoe tevreden men is. Het is te vergelijken met user-reviews maar dan samengevat in een getal tussen 0 en 100 procent. Daar waar we zien dat user-reviews niet altijd objectief of verouderd zijn, is de WOM-score een betrouwbare indicatie.

De WoM-scores worden samengesteld aan de hand van alle scores die in de voorgaande zes maanden zijn gegeven door het Telecompaper Consumer Insights panel. Hierbij tellen alle scores even zwaar mee. De scores worden gewogen naar geslacht, leeftijd en opleiding (volgens CBS-cijfers). Doordat alleen de scores van de afgelopen zes maanden meetellen, zullen verbeteringen aan bijvoorbeeld het netwerk effect hebben op de WoM-score. Verder wordt een representatieve steekproef ondervraagd. Hiermee wordt voorkomen dat alleen zeer positieve of negatieve scores meegenomen worden.

Over Telecompaper

Telecompaper is een gerespecteerde, onafhankelijk opererende marktonderzoeker en persbureau met een focus op de nationale en internationale Technologie-, Media- en Telecommunicatiesector (TMT). Telecompaper levert klanten informatie, inzichten, analyses en nieuws. Nationale en internationale bedrijven, organisaties en overheidsinstellingen gebruiken onze informatie om beslissingen in alle geledingen van de organisatie te nemen en hun beleid uit te stippelen. Kijk voor meer informatie op onze website: www.telecompaper.com.

Contact

Mattijs van der Laan
Marktonderzoeker
Tel: 030 6349600
E-mail: mattijs.vanderlaan@telecompaper.com

De WoM-score die door Telecompaper wordt uitgegeven, mag in geen enkele (commerciële) uiting gebruikt worden zonder voorafgaande toestemming. Wilt u wel de WoM-score vermelden in een (commerciële) uiting, dan kunt u contact opnemen met Telecompaper. Wij wijzen u er verder op dat op tekst en -beeldmateriaal van Telecompaper auteursrecht van toepassing is. Geen enkele redactionele bijdrage mag worden overgenomen in commerciële uitingen. Voor officiële persorganen gelden de wettelijk citeer -en quoteregels inclusief toestemming en de juiste bronvermelding. Voor het gebruik van grafieken en/of tabellen dient u altijd contact op te nemen met Telecompaper.Categories: GeneralMobile
Countries: Netherlands