0

Press Release

Simyo meest aanbevolen postpaid-aanbieder van Nederland

Houten, The Netherlands, 25 May 2016 - Telecompaper introduceert zijn vernieuwde Word-of-Mouth score (WoM-score). Elk half jaar publiceert Telecompaper voortaan een ranking van de mate waarin vaste en mobiele aanbieders en smartphones het afgelopen half jaar zijn aanbevolen door hun klanten of gebruikers. Twee keer per jaar wordt de top 3 van het afgelopen half jaar benoemd. Uit deze eerste nieuwe editie blijkt dat Simyo de winnaar is in de postpaid-categorie, terwijl de iPhone 6S wint in de smartphone-categorie. Vorige week maakte Telecompaper al bekend dat XS4ALL de meest aanbevolen alles-in-1 aanbieder in Nederland is.

 

Bijna 8.000 Nederlanders met een postpaid abonnement deelden hun mening over de mobiele aanbieder van hun postpaid abonnement. De 11 grootste postpaid-aanbieders van Nederland zijn in het WoM-onderzoek meegenomen. Simyo is zoals aangegeven de meest aanbevolen postpaid provider in het afgelopen half jaar (november 2015 t/m april 2016) volgens het Telecompaper Consumer Panel.

69 procent van de Simyo postpaid-klanten beveelt Simyo aan familie, vrienden, kennissen en/of collega’s aan. Hiermee heeft de mobiele aanbieder de hoogste WoM-score van de grootste Nederlandse postpaid-aanbieders. Simyo wordt voornamelijk aangeraden vanwege het aanbod en het soort abonnementen. Uit voorgaande WoM-cijfers blijkt dat Simyo structureel de nummer 1 positie bezet, maar ook dat de WoM-scores van de mobiele aanbieders het afgelopen jaar dichter bij elkaar zijn gaan liggen.

KPN wordt door 66 procent van zijn postpaid-klanten aanbevolen, wat goed is voor de tweede plaats. T-Mobile eindigt op de derde plaats met een WoM-score van 63. Beide aanbieders hebben een groot marktaandeel in de postpaid-markt. Een jaar geleden kwam T-Mobile nog niet in de top 5 postpaid-aanbieders voor. KPN daarentegen, scoort gedurende het gehele jaar redelijk constant. Alle postpaid-aanbieders die in dit onderzoek zijn meegenomen, worden door minstens de helft van hun klanten aangeraden aan anderen.   

De WoM-scores voor de meest aangeraden smartphones in Nederland liggen aanzienlijk hoger dan voor de postpaid-providers. De nieuwere modellen van de smartphone-merken Apple en Samsung eindigen bovenaan in deze categorie. 90 procent van de iPhone 6S-eigenaren raadt zijn toestel aan onder meer familie, vrienden en kennissen aan. Daarmee komt dit toestel op de eerste plaats. De iPhone 6 komt op de tweede plek met een WoM-score van 88. De WoM-score van 87 voor de Samsung Galaxy S6 is goed voor de derde plaats. Uit deze top drie blijkt dat de luxere modellen van de Samsung Galaxy S6 en de iPhone 6 – de Samsung Galaxy S6 Edge en iPhone 6 Plus – minder vaak worden aangeraden dan de ‘basis’ toestellen.

Voor de redactie

Aanbevelingen spelen steeds vaker een belangrijke rol in de keuze voor een bepaalde provider of mobiel toestel. Om bedrijven en consumenten beter te informeren welke producten en diensten worden aanbevolen, heeft Telecompaper de WoM-score geïntroduceerd. Telecompaper publiceert halfjaarlijks de WoM-score voor postpaid-providers, voor triple-play providers en voor handsets.

De WoM-score geeft aan welk deel van de klanten of gebruikers zijn aanbieder of handset zal aanbevelen aan anderen en geeft dus een goede indicatie hoe tevreden men is. Het is te vergelijken met user-reviews maar dan samengevat in een getal tussen 0 en 100 procent. Daar waar we zien dat user reviews niet altijd objectief of verouderd zijn, is de WOM-score een betrouwbare indicatie.

De WoM-scores worden samengesteld aan de hand van alle scores die in de voorgaande zes maanden zijn gegeven door het Telecompaper Consumer Panel. Hierbij tellen alle scores even zwaar mee. De scores worden gewogen naar geslacht, leeftijd en opleiding (volgens CBS-cijfers). Doordat alleen de scores van de afgelopen zes maanden mee tellen, zullen verbeteringen aan bijvoorbeeld het netwerk effect hebben op de WoM-score. Verder wordt een representatieve steekproef ondervraagd. Hiermee wordt voorkomen dat alleen zeer positieve of negatieve scores meegenomen worden.

Telecompaper

Telecompaper is een gerespecteerde, onafhankelijk opererende marktonderzoeker en persbureau met een focus op de nationale en internationale Technologie-, Media- en Telecommunicatiesector (TMT). Telecompaper levert klanten informatie, inzichten, analyses en nieuws. Nationale en internationale bedrijven, organisaties en overheidsinstellingen gebruiken onze informatie om beslissingen in alle geledingen van de organisatie te nemen en hun beleid uit te stippelen. Kijk voor meer informatie op onze website:www.telecompaper.com.

Contact

Rianne Bosman
Marktonderzoeker
Tel: 030 6349600
E-mail: rianne@telecompaper.com

De WoM-score die door Telecompaper wordt uitgegeven, mag in geen enkele (commerciële) uiting gebruikt worden zonder voorafgaande toestemming. Wilt u wel de WoM-score vermelden in een (commerciële) uiting, dan kunt u contact opnemen met Telecompaper.

Wij wijzen u er verder op dat op tekst en -beeldmateriaal van Telecompaper auteursrecht van toepassing is. Geen enkele redactionele bijdrage mag worden overgenomen in commerciële uitingen. Voor officiële persorganen gelden de wettelijk citeer -en quoteregels inclusief toestemming en de juiste bronvermelding. Voor het gebruik van grafieken en/of tabellen dient u altijd contact op te nemen met Telecompaper.Categories: Mobile
Countries: NetherlandsCalendar   /   Industry Events

27 Nov Axiata Q3 2020
30 Nov Zoom Video Communications Q3 2020
30 Nov NexTV Series MENA
01 Dec Hewlett Packard Enterprise fiscal Q4
01 Dec 5G Italy
01 Dec NGON & DCI World
02 Dec FTTH Conference
02 Dec Microsoft AGM
02 Dec Telia EGM
03 Dec GCX fiscal Q2
03 Dec Marvell Technology fiscal Q3
03 Dec Liberty Latin America AGM
::: More Calendar Items