0

Press Release

Video-apps populairder bij Nederlandse mannen

Houten, The Netherlands, 13 May 2016 - Houten, The Netherlands, 13 mei 2016 - Nederlandse mannen installeren veel vaker video-applicaties op hun smartphones dan dat vrouwen dat doen. Zo is YouTube als meest populaire video-app door 55 procent van de Nederlandse mannen op hun smartphone geinstalleerd, tegen 46 procent van de vrouwen met een smartphone. Een uitzondering op de regel vormt de video-app van RTL XL. De app van deze tv-maatschappij staat vaker op smartphones van vrouwen, zo blijkt uit de mei-editie van het Telecompaper Dutch Apps Market report.

Het nieuwste rapport laat zien dat de top 3 van video-apps op smartphones in Nederland bestaat uit YouTube, Netflix en NPO. Alle drie deze apps zijn vaker geïnstalleerd door mannen dan door vrouwen. De nummer 3 uit de top 3 verandert wanneer er apart naar mannen en vrouwen gekeken wordt. Mannen hebben de Horizon Go-app van kabelaanbieder Ziggo op de derde plaats staan; vrouwen geven de voorkeur aan de RTL XL-app. Hoewel vrouwen hier meer de voorkeur aan geven dan mannen, is de kwaliteitservaring van deze app het laagst van alle in het Apps Market rapport meegenomen video-apps.

Andere populaire app-categorieën zijn onder meer eKranten-apps. 27 procent van de Nederlandse smartphone-gebruikers heeft een dergelijke app op zijn of haar smartphone. Deze apps zijn ook populairder onder mannen (34%) dan onder vrouwen (22%). De kranten-apps zijn minder populair onder tieners, met een penetratie van slechts 13 procent, en weer bovengemiddeld populair onder de leeftijdsgroep van 30-64 jaar. Kranten-apps worden gemiddeld 22 dagen van elke maand gebruikt.

In tegenstelling tot kranten-apps staan apps voor boeken en tijdschriften niet zo vaak op smartphones. Boeken-apps zijn geinstalleerd op zes procent van alle smartphones, tijdschriften-apps staan op 12 procent van de smartphones. Opvallend is dat apps voor boeken en tijdschriften juist populairder zijn onder tieners.

Voor de redactie

Het Dutch Apps Market-rapport is een maandelijks rapport dat inzicht geeft in het app-downloadgedrag van consumenten. Het biedt ook informatie over het gebruik van de apps en de waardering ervan. Apps die worden meegenomen, zijn 15 communicatie-apps (waaronder WhatsApp, Facebook en Snapchat), acht apps voor mobiel bankieren (waaronder ING Mobiel Bankieren en Rabobankieren), 13 video-apps (waaronder FOX Sports GO, Netflix en RTL XL) en 21 gaming-apps (waaronder Candy Crush Soda, Hayday en Wordfeud). De data is afkomstig van het Telecompaper Consumer Panel, waarin maandelijks 1.750 Nederlandse consumenten worden ondervraagd. De prijs van het rapport bedraagt EUR 3.950.

Het is mogelijk om delen van het rapport te kopen, bijvoorbeeld alleen het onderdeel over apps voor mobiel bankieren. Bent u geïnteresseerd in een specifiek deel van het rapport, neemt u dan contact met ons op via onderstaand mailadres.

Telecompaper

Telecompaper is een gerespecteerde, onafhankelijk opererende marktonderzoeker en persbureau met een focus op de nationale en internationale Technologie-, Media- en Telecommunicatiesector (TMT). Telecompaper levert klanten informatie, inzichten, analyses en nieuws. Nationale en internationale bedrijven, organisaties en overheidsinstellingen gebruiken onze informatie om beslissingen in alle geledingen van de organisatie te nemen en hun beleid uit te stippelen. Kijk voor meer informatie op onze website: www.telecompaper.com (http://www.telecompaper.com/).

Contact   

Rianne Bosman

Market researcher
Tel: 030 6349600030 6349600
Email: rianne@telecompaper.comCategories: Mobile
Countries: NetherlandsCalendar   /   Industry Events

19 Jan Netflix Q4 2020
19 Jan Telefonica Germany Strategy Update
21 Jan Intel Q4 2020
21 Jan Modern Times Group EGM
25 Jan Edgeware EGM
25 Jan The Things Conference 2021
::: More Calendar Items