0

Press Release

Vier miljoen Nederlanders hebben Netflix-app op mobieltje

Houten, The Netherlands, 03 December 2017 - Bijna een derde van de Nederlanders met een smartphone heeft de Netflix-app op zijn mobiele toestel staan. Dat komt overeen met ongeveer 4 miljoen Nederlanders. 2,7 miljoen van hen gebruiken de app minimaal eens per week, zo blijkt uit de laatste editie van het Dutch Apps Market-rapport van Telecompaper.

De populariteit van Netflix is sterk leeftijdsgebonden. 68 procent van de tieners heeft de app op zijn smartphone, tegenover 9 procent van de 65-plussers. Eenzelfde leeftijdsafhankelijk effect is te zien bij YouTube. Deze app staat op ruim 7 miljoen smartphones. Waar op Netflix gekeken wordt naar afleveringen van series of films, ligt de nadruk bij YouTube op short-form – korte filmpjes. Bij de laatste app ligt het aantal kijkminuten per week dan ook aanzienlijk lager dan bij Netflix: op 76 minuten per week. Gebruikers kijken gemiddeld 120 minuten per week naar Netflix-content. 

Netflix is niet alleen als app de meest populaire streaming videodienst in Nederland. In het derde kwartaal van 2017 kwam  Netflix in Nederland uit op een penetratie van 32 procent bij Nederlandse huishoudens, aldus onderzoek van Telecompaper half oktober. Dat zijn omgerekend 2,4 miljoen huishoudens met binnen (en buiten) het huishouden meerdere gebruikers per account. Concurrent Videoland telt 390.000 abonnementen, NPO Start Plus heeft er 360.000.

Populariteit Pinterest zet door

Uit de nieuwste versie van het Dutch Apps Market-rapport blijkt verder dat momenteel 2,4 miljoen Nederlanders de Pinterest-app op hun smartphone hebben staan. Dat betekent een stijging van bijna een half miljoen gebruikers in een jaar tijd. De sociale netwerk-app is vooral onder vrouwen populairder geworden. Toch  heeft ook ruim 10 procent van de mannen de app op zijn smartphone staan.

30 procent van de respondenten die de app op het mobiele toestel heeft staan, gebruikt hem dagelijks. Dat komt neer op 700.000 dagelijkse gebruikers. Bij social media platform Facebook ligt dit percentage veel hoger, namelijk op 80 procent. Ruim 9,6 miljoen Nederlanders heeft de Facebook-app op zijn telefoon, daarvan zijn er 7,8 miljoen dagelijkse gebruikers. Facebook is daarmee veruit de grootste social media-app op mobiele toestellen.

Voor de redactie

Het Dutch Apps Market-rapport geeft maandelijks inzicht in het app-downloadgedrag van consumenten. Het rapport biedt ook informatie over het gebruik van de apps en de waardering ervan. Onder de apps die worden meegenomen, zijn 15 communicatie-apps (zoals WhatsApp, Facebook en Snapchat), acht apps voor mobiel bankieren (onder meer ING Mobiel Bankieren en Rabobankieren), 15 muziek-apps (bijvoorbeeld Spotify, Apple Music, Radio 538), 14 video-apps (onder andere FOX Sports GO, Netflix en RTL XL) en 23 gaming-apps (waaronder Candy Crush Soda, Pokemon Go en Wordfeud). De data is afkomstig van het Telecompaper Consumer Insights-panel. Hierin worden op maandbasis 1.750 Nederlandse consumenten ondervraagd (op halfjaarbasis 10.000 consumenten). 

De prijs van het rapport is EUR 2.950. Het is ook mogelijk om een specifiek onderdeel van het rapport te kopen, bijvoorbeeld alleen het onderdeel met de bankierapps. Stuur bij interesse in een los onderdeel een mail naar research@telecompaper.com.

Telecompaper

Telecompaper is een gerespecteerde, onafhankelijk opererende marktonderzoeker en persbureau met een focus op de nationale en internationale Technologie-, Media- en Telecommunicatiesector (TMT). Telecompaper levert klanten informatie, inzichten, analyses en nieuws. Nationale en internationale bedrijven, organisaties en overheidsinstellingen gebruiken onze informatie om beslissingen in alle geledingen van de organisatie te nemen en hun beleid uit te stippelen. Kijk voor meer informatie op onze website: www.telecompaper.com.

Contact     

Sanne de Bruyckere, marktonderzoeker
E-mail: sanne@telecompaper.comCategories: InternetMobile
Countries: NetherlandsCalendar   /   Industry Events

25 Aug VMworld 2019 US
26 Aug Amaysim FY results
26 Aug Chrous FY results
26 Aug Bezeq Q2 2019
27 Aug Partner Communications Q2 2019
27 Aug Ooma Q2 2019
27 Aug MNF Group FY results
27 Aug ZTE H1 results
27 Aug Hewlett Packard Enterprise fiscal Q3
27 Aug Aviat Networks fiscal Q4
27 Aug Tamedia H1 2019
27 Aug Connected Health Summit
29 Aug Dell Technologies fiscal Q2
29 Aug SeaChange fiscal Q2
29 Aug Bouygues Telecom Q2 2019
29 Aug Marvell Technology fiscal Q2
29 Aug Cyfrowy Polsat Q2 2019
29 Aug Tech Data fiscal Q2
29 Aug Axiata Q2 2019
29 Aug Tele Columbus AGM
30 Aug 5G Leadership Summit 2019
30 Aug Telekom Slovenije AGM
::: More Calendar Items