0

Press Release

XS4ALL opnieuw meest aanbevolen alles-in-1 aanbieder van Nederland

Houten, The Netherlands, 02 December 2016 - XS4ALL is het afgelopen half jaar voor de tweede maal op rij het meest aanbevolen door haar klanten. Dat blijkt uit de nieuwste 'Word of Mouth score' (WoM-score) van Telecompaper over de markt voor triple-play aanbieders. Elk half jaar publiceert het marktonderzoeksbureau een ranking van de mate waarin alles-in-één aanbieders van vaste diensten het afgelopen half jaar zijn aanbevolen door hun klanten.

XS4ALL komt uit de ranglijst naar voren als de meest aanbevolen triple-play provider in het afgelopen half jaar (mei 2016 t/m oktober 2016). Dat blijkt uit onafhankelijk onderzoek van Telecompaper. Ruim 3.250 Nederlanders met een triple-play abonnement op vaste diensten (televisie, internet en vaste telefonie) deelden hun mening over de triple-play provider waar zij klant zijn. De negen grootste triple-play providers zijn in het WoM-onderzoek meegenomen.

XS4ALL wordt door bijna driekwart (73%) van zijn triple-play klanten aanbevolen aan onder meer familie, vrienden en/of collega's. Hiermee heeft XS4ALL de hoogste WoM-score van de negen grootste Nederlandse triple-play aanbieders. Uit voorgaande WoM-cijfers blijkt dat XS4ALL structureel de nummer 1 positie bezet, al is de WoM-score afgelopen half jaar wel iets gedaald.

XS4ALL wordt vooral gewaardeerd vanwege haar technische ondersteuning, klantenservice en betrouwbaarheid, zo blijkt uit het onderzoek van Telecompaper. 47 procent van alle klanten die XS4ALL aanbevelen, zegt dit te doen vanwege de goede technische ondersteuning, 44 procent vanwege de klantenservice en 42 procent vanwege de betrouwbaarheid van de provider.

KPN stijgt plek

Afgezien van de eerste plek zijn er behoorlijk wat verschuivingen in de top van de lijst. KPN eindigde afgelopen half jaar op een tweede plaats met een WoM-score van 63 en is daarmee één plek gestegen. De WoM-score van KPN is al bijna een jaar zeer stabiel. Dit is echter niet altijd zo geweest: begin 2015 lag de score aanzienlijk lager, rond de 50.

Vodafone Thuis vlak voor overname in de top 3

De derde positie wordt gedeeld door Vodafone en Tele2. Bij zowel Vodafone als Tele2 geeft 59 procent van alle klanten aan dermate tevreden te zijn, dat zij hun provider aan zouden bevelen aan anderen. Begin november is bekend geworden dat T-Mobile het onderdeel Vodafone Thuis wil overnemen. De verkoop was opgelegd door de Europese Commissie als voorwaarde voor goedkeuring van de fusie tussen Vodafone en Ziggo in Nederland.

Het Zeeuwse Delta, een half jaar geleden nog goed voor een tweede plek in de WoM-score ranking, is uit de top drie van meest aanbevolen triple-play aanbieders verdwenen. Afgelopen half jaar gaf 56 procent van alle klanten van Delta aan de provider aan te zullen bevelen bij anderen, wat goed was voor een gedeelde vijfde plek met Telfort.

Online.nl is hekkensluiter, de aanbieder bezet met een WoM-score van 46 de negende en laagste positie in de ranking van Telecompaper. Dit betekent dat iets minder dan de helft van alle klanten van Online.nl dermate positief is dat zij hun provider aan zouden bevelen aan anderen.

Voor de redactie

Aanbevelingen spelen steeds vaker een belangrijke rol in de keuze voor een bepaalde mobiele aanbieder. Om bedrijven en consumenten beter te informeren welke producten en diensten worden aanbevolen, heeft Telecompaper de WoM-score geïntroduceerd. Telecompaper publiceert halfjaarlijks de WoM-score voor voor triple-play providers, voor mobiele aanbieders en voor smartphones.

De WoM-score geeft aan welk deel van de klanten of gebruikers zijn aanbieder of smartphone zal aanbevelen aan anderen en geeft dus een goede indicatie hoe tevreden men is. Het is te vergelijken met user-reviews maar dan samengevat in een getal tussen 0 en 100 procent. Daar waar we zien dat user reviews niet altijd objectief of verouderd zijn, is de WOM-score een betrouwbare indicatie.

De WoM-scores worden samengesteld aan de hand van alle scores die in de voorgaande zes maanden zijn gegeven door het Telecompaper Consumer Panel. Hierbij tellen alle scores even zwaar mee. De scores worden gewogen naar geslacht, leeftijd en opleiding (volgens CBS-cijfers). Doordat alleen de scores van de afgelopen zes maanden mee tellen, zullen verbeteringen aan bijvoorbeeld het netwerk effect hebben op de WoM-score. Verder wordt een representatieve steekproef ondervraagd. Hiermee wordt voorkomen dat alleen zeer positieve of negatieve scores meegenomen worden.

Over Telecompaper

Telecompaper is een gerespecteerde, onafhankelijk opererende marktonderzoeker en persbureau met een focus op de nationale en internationale Technologie-, Media- en Telecommunicatiesector (TMT). Telecompaper levert klanten informatie, inzichten, analyses en nieuws. Nationale en internationale bedrijven, organisaties en overheidsinstellingen gebruiken onze informatie om beslissingen in alle geledingen van de organisatie te nemen en hun beleid uit te stippelen. Kijk voor meer informatie op onze website:www.telecompaper.com.

Contact

Sanne de Bruyckere
Marktonderzoeker
Tel: 030 6349600
E-mail: sanne@telecompaper.com

De WoM-score die door Telecompaper wordt uitgegeven, mag in geen enkele (commerciële) uiting gebruikt worden zonder voorafgaande toestemming. Wilt u wel de WoM-score vermelden in een (commerciële) uiting, dan kunt u contact opnemen met Telecompaper.

Wij wijzen u er verder op dat op tekst en -beeldmateriaal van Telecompaper auteursrecht van toepassing is. Geen enkele redactionele bijdrage mag worden overgenomen in commerciële uitingen. Voor officiële persorganen gelden de wettelijk citeer -en quoteregels inclusief toestemming en de juiste bronvermelding. Voor het gebruik van grafieken en/of tabellen dient u altijd contact op te nemen met Telecompaper.Categories: Fixed
Countries: NetherlandsCalendar   /   Industry Events

30 Nov Zoom Video Communications Q3 2020
30 Nov NexTV Series MENA
01 Dec Hewlett Packard Enterprise fiscal Q4
01 Dec 5G Italy
01 Dec NGON & DCI World
02 Dec FTTH Conference
02 Dec Microsoft AGM
02 Dec Telia EGM
03 Dec Marvell Technology fiscal Q3
03 Dec GCX fiscal Q2
03 Dec Liberty Latin America AGM
06 Dec Gitex Technology Week
::: More Calendar Items