0

Connected Health 2015

Care & Technology

De brede toepassing van e-health in de zorg blijft tot op heden vaak achter. Wil e-health werkelijk grootschalig geadopteerd worden, dan moet het een vanzelfsprekend onderdeel worden van de zorg. De zorgsector en de telecom/ICT-sector gaan deze uitdaging samen aan door op woensdag 10 juni 2015 het congres Connected Health te organiseren. Deze dag komen de sectoren samen voor de uitwisseling van kennis, ideeën en ervaringen rondom e-health. 

Ontwikkelingen op het gebied van Telecom en ICT maken het mogelijk de zorg op een andere manier te organiseren en in te spelen op maatschappelijke ontwikkelingen. Dit is een proces dat van iedereen die werkzaam is in de zorg veel zal vragen, maar wat de mens die deze zorg nodig heeft uiteindelijk veel zal opleveren. Toch blijft de brede toepassing van e-health in de zorg vaak achter. 

 

 

Telecompaper en ECP | Platform werken samen

Telecompaper en ECP | Platform voor de InformatieSamenleving spelen hierop in door op 10 juni 2015 het congres Connect Health te organiseren waar de Telecom/ICT-sector en de zorgsector met elkaar verbonden worden. De werelden zijn erg verschillend en zullen beter elkaars taal moeten leren spreken. De telecom/ICT-sector is verantwoordelijk voor het leveren van betrouwbare diensten aan de zorgsector, maar doet veel meer. Telecom- en ICT-bedrijven bieden specifieke zorgdiensten aan, hebben regelmatig contact met klanten op nationale schaal, combineren zorg met andere terreinen als entertainment of veiligheid en denken vanuit business modellen die aanvullend kunnen zijn op wat in de zorg gebruikelijk is.

De zorg kan veel leren en veel krijgen van de telecom/ICT-sector. Maar andersom misschien nog wel meer. Wil e-health werkelijk grootschalig geadopteerd worden, dan moet het een vanzelfsprekend onderdeel worden van de zorg. Telecom- en ICT-bedrijven moeten daarom weten wat patiënten nodig hebben, hoe verpleegkundigen en verzorgenden werken, welke vaardigheden ze hebben en ook hoe business modellen in de zorg werken in een wereld waarin verzekeraars, gemeenten en instellingen met elkaar samenwerken.

Het congres

Telecompaper en ECP hebben de ambitie om met het jaarlijkse congres Connected Health bij te dragen aan die uitwisseling van kennis, ideeën en ervaring. De relevante spelers uit de zorg en de ICT zullen tijdens dit evenement op het podium staan om hun inzichten met het publiek te delen. Vanuit hun verschillende expertises willen Telecompaper en ECP op Connected Health zowel de telecom/ICT-sector als de overheid, de zorgsector, verzekeraars en andere partijen met elkaar verbinden. De eerste editie van dit congres vindt op 10 juni aanstaande plaats in het Singer Theater in Laren.

Wij zien u ook graag tegemoet op Connected Health. Wij richten ons vanzelfsprekend op de telecomsector, maar ook op de overheid, zowel landelijk als lokaal, (zorg)verzekeraars, vertegenwoordigers van de zorgsector en andere partijen die een rol spelen in deze markt.

 

Sponsors

Indien u interesse heeft om het Connected Health congres te sponsoren, kunt u contact opnemen met Marrigje Hartman of Ed Achterberg. Het congres biedt u de unieke gelegenheid om onder de aandacht te komen van de Nederlandse telecomsector. We werken met een eenvoudige en heldere sponsorpropositie.

 

Telecompaper

Telecompaper is een onafhankelijk onderzoeks- en persbureau. Wij geven onze (inter)nationale klanten need-to-know informatie en marktinzichten via nieuwsfeeds, nieuwsbrieven, onderzoeken en adviserende diensten en publiceren het laatste nieuws over de wereldwijde telecomindustrie. Telecompaper organiseert per jaar twee congressen: Connected Health over telecom/ICT en de gezondheidszorg en Telecom Insights voor en over de telecomsector. Telecompaper heeft zijn hoofdkantoor in Houten en is opgericht in juni 2000. Meer informatie kunt u vinden op onze website: www.telecompaper.com.

 

ECP

ECP is het platform voor de informatiesamenleving met als doelstelling de mogelijkheden van ICT optimaal en verantwoord te benutten. Begin 2014 heeft ECP het Platform langdurige zorg & ICT opgericht, waar partijen uit ICT, zorginstellingen en beleid/kennis het strategisch gesprek voeren hoe de inzet van e-health een middel kan zijn om de langdurige zorg te ondersteunen. Er zijn op dit moment vijf werkgroepen actief op de volgende terreinen: inkoopspecificaties, digitale zorgvaardigheden, medische gegevens/PGD, monitoring op afstand, beeldschermzorg. Voor meer informatie over ECP kunt u naar www.ecp.nl.

 


Events   /   Recent Events