0
IT

Arcadiz implementeert encrypted, optisch netwerk bij Stater

donderdag 23 november 2017 | 10:00 CET | Nieuws
Arcadiz heeft hypothecair diensverlener Stater voorzien van een nieuw optisch netwerk. De toekomstvaste DWDM oplossing voorziet in hogere capaciteit en betere beveiliging. 

Stater beschikt over twee, geheel redundant ingerichte, datacenters. Het datacenter in De Meern voldeed echter niet meer aan de huidige eisen die aan een datacenter-omgeving gesteld worden. Daarom werd besloten dit datacenter te verhuizen naar een locatie in Almere. Het andere datacenter bevindt zich in Amersfoort. 

De migratie van het datacenter was tevens aanleiding om de bestaande DWDM apparatuur te vervangen. Hierbij werd opnieuw gekozen voor ADVA Optical Networking. De capaciteit is verhoogd naar 100Gb om zeer efficiënt meerdere parallelle 10GigE c.q. 40GigE en Fibre Channel 8Gb/s en 16Gb/s tussen de datacenters te realiseren. 

ADVA Optical Networking heeft haar optische netwerkapparatuur voorzien van de mogelijkheid voor encryptie. De versleuteling kan zowel conform Amerikaanse als Europese normen plaatsvinden. Het encrypteren op de optische laag voegt geen extra latency toe aan het dataverkeer. In het kader van de Wet Meldplicht Datalekken en de General Data Protection Regulation (GDPR) maken steeds meer financiële instellingen gebruik van deze beveiliging op laag 1 van het OSI-model.


tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn:
Landen:
::: voeg een reactie toe