0
Breedband

Autoriteit Persoonsgegevens kan datalek zwaarder beboeten

vrijdag 8 juli 2016 | 13:07 CET | Nieuws
Bent u nieuw in de sector en/of kunt u een stoomcursus telecom gebruiken? Volg dan onze Masterclass Introductie telecom. Meer info...
De Autoriteit Persoonsgegevens heeft haar boetebeleidsregels aangepast. Voor overtredingen van de meldplicht datalekken is de maximale boete verdubbeld tot 900.000 euro per overtreding. De AP neemt drie verschillende categorieën overtreding als basis, met per categorie een ander boetemaximum. Vervolgens worden verzwarende of verzachtende omstandigheden meegewogen. Deze verhoging is in lijn met de wijziging van de Telecommunicatiewet. Ook ACM kan sinds 1 juli zwaardere sancties opleggen.

Bedankt voor het bezoeken van Telecompaper

Een gratis registratie of abonnement is nodig om het artikel te lezen.

  • Koop een abonnement Nederland Light, Plus of Premium

Abonneer

Log in als u al een registratie of abonnement heeft.



tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieƫn: Internet
Bedrijven: ACM / Autoriteit Persoonsgegevens
Landen: Nederland
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

AP: ruim 2.300 datalekken in eerste kwartaal 2017

Published 11 mei 2017 07:47 CET | Nederland
In het eerste kwartaal van 2017 zijn er ruim 2.300 datalekken gemeld aan privacytoezichthouder Autoriteit Persoonsgegevens (AP). ...

Een jaar meldplicht brengt AP 5.500 datalekken boven water

Published 29 dec 2016 08:58 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens heeft in een jaar tijd 5.500 meldingen van datalekken binnengekregen. De meeste meldingen zijn ...

AP: bijna elke dag melding van dataverlies in ziekenhuizen

Published 25 nov 2016 08:38 CET | Nederland
Het afgelopen jaar hebben ziekenhuizen bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) 304 maal melding gedaan van grootschalig ...

AP: bijna 4.000 meldingen van datalek, onderzoeken lopen

Published 13 okt 2016 10:01 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft sinds 1 januari 2016 bijna 4.000 meldingen van datalekken ontvangen. Er lopen momenteel ...

Autoriteit Persoonsgegevens: 3.400 datalekken gemeld

Published 02 sep 2016 08:57 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens heeft 3.400 meldingen gekregen onder de meldplicht voor datalekken, sinds die op 1 januari is ...

ACM waarschuwt telecombedrijven over netneutraliteit

Published 12 jul 2016 13:37 CET | Nederland | Update: 12 jul 2016 13:48 CET
De Autoriteit Consument & Markt (ACM) waarschuwt telecombedrijven dat zij de nieuwe Europese regels rond netneutraliteit goed ...

Dutch privacy regulator doubles fines

Published 10 jul 2016 15:48 CET | Nederland
Dutch Personal Data Protection Authority (Autoriteit Persoonsgegevens ) has adjusted its fining policy rules. Parties violating ...

ACM krijgt op 1 juli nieuwe boeteregels

Published 30 jun 2016 16:28 CET | Nederland
ACM kan vanaf 1 juli hogere boetes uitdelen. De maximale boete voor bepaalde categorieën overtreding zijn verhoogd van 450.000 ...

EZ wijzigt boetebeleidsregels voor ACM

Published 23 jun 2016 14:48 CET | Nederland
Het ministerie van EZ consulteert een wijziging van de boetebeleidsregels voor ACM. Belangrijkste wijziging is dat de ...

Goede aanpak zakelijke security vraagt om samenwerking, inzicht en risicomanagement

Published 07 jun 2016 11:08 CET | Nederland
Het lijkt er tegenwoordig op dat de beveiliging van bedrijfsinformatie en netwerken te complex is geworden om nog een goede ...

CBP publiceert beleidsregels voor melding datalek

Published 09 dec 2015 14:11 CET | Nederland
Het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) heeft de beleidsregels gepubliceerd voor de meldplicht datalekken. Alle bedrijven ...

Meldplicht datalekken per 1 januari 2016 van kracht

Published 10 jul 2015 16:30 CET | Nederland
De meldplicht datalekken en uitbreiding boetebevoegdheid Cbp (College bescherming persoonsgegevens) gaat met ingang van 1 januari ...





Kalender   /   Evenementen

23 okt Orange Belgium Q3 2020
23 okt Doro Q3 2020
23 okt Airtel Africa H1 results
26 okt Harmonic Q3 2020
26 okt Alphabet Q3 2020
26 okt Twilio Q3 2020
26 okt CCW Europe 2020
27 okt Akamai Technologies Q3 2020
27 okt Megacable Q3 2020
27 okt Microsoft fiscal Q1
27 okt A10 Networks Q3 2020
27 okt Juniper Networks Q3 2020
27 okt Siminn Q3 2020
27 okt Telefonica Brasil Q3 2020
27 okt Sequans Communications Q3 2020
28 okt 8x8 fiscal Q2
28 okt Ooredoo Q3 2020
28 okt Telefonica Deutschland Q3 2020
28 okt Equinix Q3 2020
28 okt ZTE Q3 2020
28 okt Belden Q3 2020
28 okt Extreme Networks fiscal Q1
28 okt KPN Q3 2020
28 okt Telecoms World Asia 2020
28 okt Cognizant Q3 2020
29 okt Facebook Q3 2020
29 okt Telefonica Q3 2020
29 okt Digital Realty Q3 2020
29 okt HKBN FY results
29 okt NTT Docomo fiscal Q2
::: Meer Kalender Items