0
Breedband

Berkelland subsidieert afgelegen huishoudens voor FTTH

donderdag 6 oktober 2016 | 16:05 CET | Nieuws
De gemeente Berkelland is van plan om een budget vrij te maken voor de subsidie van breedband in het buitengebied. Als het aan het College van B en W ligt, komt de gemeente bewoners tegemoet die meer dan 2.500 euro aan eigen bijdrage moeten betalen. Het College vraagt de gemeenteraad om een budget van 300.000 euro beschikbaar te stellen. Dit als mogelijke oplossing voor de ‘dure adressen’ in het buitengebied van Berkelland die niet tegen ‘normale’ markttarieven aangesloten kunnen worden op breedband. De gemeente Berkelland wil alle inwoners van het buitengebied in staat stellen toegang tot een breedbandvoorziening te krijgen.

Van inwoners wordt wel een eigen investering verwacht van 2.500 euro. Er geldt een maximumsubsidiebedrag van 7.500 euro per aansluiting. Als de gemeenteraad op 11 oktober het benodigde budget beschikbaar stelt, kan vanaf 12 oktober de subsidie aangevraagd worden bij de gemeente.

CIF is bezig met de uitrol van een glasvezelnetwerk in het buitengebied van Berkelland. De verwachting is dat medio 2017 de aanleg in de gemeente gereed zal zijn.tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn:
Landen:
::: voeg een reactie toe