0
Breedband

Comcast geeft Disney controle over Hulu, stemt in met buy-outoptie

woensdag 15 mei 2019 | 09:42 CET | Nieuws

Comcast heeft ermee ingestemd om de controle over het OTT-tv-platform Hulu aan Disney te laten. De laatste bezit reeds een meerderheid van de aandelen en zal de onmiddellijke volledige zeggenschap over Hulu hebben. In ruil daarvoor heeft Comcast een gegarandeerde prijs voor zijn belang in Hulu veiliggesteld als het beslist om de komende vijf jaar aan Disney te verkopen. 

Onder de put / call-overeenkomst, januari 2024, kan Comcast Disney verplichten om NBCUniversal's belang in Hulu te kopen. Disney kan van NBCUniversal eisen om de rente aan Disney te verkopen voor zijn marktwaarde op dat moment. De waarde van Hulu zal worden beoordeeld door onafhankelijke deskundigen, maar Disney heeft ingestemd met een minimumwaarde van USD 27,5 miljard voor heel Hulu om een prijs van Comcast’s belang te bepalen. 

Hulu is begonnen als een joint venture van de free-to-air-uitzendnetwerken Fox, NBC en ABC (eigendom van Disney), evenals Time Warner, dat inmiddels is overgenomen door AT&T. Na de overname van Fox door Disney is het belang in Hulu verdubbeld tot 60 procent. AT&T is onlangs overeengekomen om haar belang van 9,5 procent terug te verkopen aan Hulu, waarbij Comcast en Disney zijn overeengekomen om pro rata te financieren voor hun participaties van respectievelijk twee derde en een derde. 

In de toekomst zal Comcast de optie hebben, maar niet de verplichting, om zijn evenredige aandeel in de toekomstige kapitaalrondes van Hulu te financieren. Dit zal verwateren als het ervoor kiest om niet bij te dragen. Disney is overeengekomen dat slechts USD 1,5 miljard van de kapitaalrondes kan worden gefinancierd door verdere aandeleninvesteringen, waarbij eventuele aanvullende financiering afkomstig is van schulden. Of Comcast zijn aandeel in dat aandelenkapitaal wel of niet financiert, Disney is overeengekomen dat het eigendomsbelang van Comcast in Hulu nooit minder dan 21 procent zal zijn, zodanig dat Comcast gegarandeerd ten minste USD 5,8 miljard ontvangt onder de put / call-overeenkomst.


tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieën: Broadcast & Satellite / Internet
Bedrijven: AT&T / Comcast / Disney / Hulu / NBC / Time Warner
Landen: Verenigde Staten
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

Comcast gives Disney control of Hulu, agrees buy-out option

Published 14 mei 2019 16:30 CET | Verenigde Staten
Comcast has agreed to hand control of the OTT TV platform Hulu to Disney. The latter already owns a majority of the shares and ...

AT&T verkoopt belang in Hulu voor USD 1,43 miljard

Published 16 apr 2019 09:15 CET | Verenigde Staten
Hulu-topman Randy Freer zegt dat het bedrijf uitkijkt naar samenwerking met AT&T in de toekomst en dat WarnerMedia nog jarenlang ...