0
Algemeen

Dell bevestigt plannen voor mogelijke beursgang, overname VMware

maandag 5 februari 2018 | 07:16 CET | Nieuws
Dell Technoligies heeft bevestigd dat het een beursgang of volledige overname overweegt van VMware. Het bedrijf meldde dit in documenten die zijn ingediend bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC. Dell Technologies is al voor 85 procent eigenaar van VMware. CEO Michael Dell zegt dat Dell Technologies financieel gezond is na de afbetaling van zo'n 10 miljard dollar sinds de fusie met EMC in 2016. 

De fusie is volgens Dell een succes geweest en hiermee heeft Dell Technologies volgens de topman zich opnieuw uitgevonden en bewezen tegenover klanten, partners en analisten. 

CEO van VMware Pat Gelsinger liet weten dat zijn bedrijf niet in de positie is om te speculeren over de mogelijke uitkomst van Dell's evaluatie van mogelijke scenario's. Dell maakte de deal ter waarde van 67 miljard dollar eind 2015 bekend. 

Met de aankoop van EMC hoopte Dell, dat na de fusie met EMC verder ging als Dell Technologies, beter te kunnen concurreren met partijen als Cisco, IBM en HP, die zich in toenemende mate toeleggen op cloud computing, mobility en cybersecurity.tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn:
Landen:
::: voeg een reactie toe