0
Video

FOX over Ziggo-onderhandelingen: ACM wil zelfde voorwaarden voor alle providers

dinsdag 12 mei 2020 | 15:04 CET | Nieuws

VodafoneZiggo en FOX Sports zijn in onderhandeling over een nieuw contract. De huidige overeenkomst loopt tot 31 juli en de partijen zijn met elkaar in gesprek over de periode daarna. De contractonderhandelingen tussen VodafoneZiggo en FOX Sports kent wat de laatste betreft het uitgangspunt dat alle providers op basis van dezelfde voorwaarden worden bediend. Dat verlangt ACM van de aanbieder, zo legt woordvoerder Maarten van Rooijen uit. 

Vorige week bleek dat de onderhandelingen moeizaam verlopen. VodafoneZiggo CFO Ritchy Drost gaf aan dat zijn bedrijf een ‘redelijk bedrag’ wil betalen en alleen voor klanten die FOX willen. Van Rooijen daarover: “Vooralsnog lijkt er een verschil van inzicht te bestaan over de waarde die Ziggo het eredivisievoetbal toekent, hetgeen overigens een periodiek terugkerend verschijnsel lijkt te zijn zodra de einddatum van een distributieovereenkomst in zicht komt. Wij streven ernaar dat het eredivisievoetbal toegankelijk is voor zoveel mogelijk mensen. En zeker in deze tijd.”  

FOX Sports wil de samenwerking graag voortzetten, op basis van dezelfde afspraken zoals die inmiddels alweer vier jaar geleden zijn gemaakt met de rest van de markt. Van Rooijen: “Als Ziggo desondanks besluit om hun klanten het eredivisievoetbal niet langer aan te willen bieden dan is dat hun keus. Dat heeft zeker niet onze voorkeur maar aan de andere kant zijn er voor de liefhebbers voldoende alternatieven beschikbaar waar het eredivisievoetbal wel breed beschikbaar is, zoals bijvoorbeeld bij KPN en T-Mobile. De komende tijd zal blijken hoe deze situatie zich verder ontwikkelt.” 

De status van de onderhandelingen, de bedragen per abonnee of per huishouden en ook de eventuele uitkomst zijn vertrouwelijk. 


tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieën: Broadcast & Satellite
Bedrijven: ACM / KPN / T-Mobile / VodafoneZiggo / Ziggo
Landen: Nederland
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

'VodafoneZiggo sluit geen nieuwe deal met FOX Eredivisie'

Published 25 mei 2020 08:15 CET | Nederland
De kans is meer dan 90 procent dat Ziggo stopt met de doorgifte van FOX Sports en FOX Eredivisie. Dat stelde sportmarketeer Chris ...

Fox says regulator wants all TV operators on same terms

Published 12 mei 2020 15:52 CET | Nederland
Fox Sports want all the Dutch pay-TV providers to have the same terms in their channel distribution contracts. This is supported ...

VodafoneZiggo: nog geen akkoord met FOX Eredivisie

Published 08 mei 2020 11:38 CET | Nederland
VodafoneZiggo onderhandelt momenteel met FOX over een nieuw contract voor de zenders van FOX Sports en FOX Eredivisie. Die ...