0
Mobiel

Google geeft eerste Developer Preview van Android P vrij

donderdag 8 maart 2018 | 12:18 CET | Nieuws

Google heeft de eerste Developer Preview vrijgegeven van Android P, de aankomende nieuwe Android versie. De definitieve versie van Android P komt waarschijnlijk in augustus beschikbaar. Middels diverse Developer Preview builds gaat Google de nieuwe Android versie de komende maanden klaarstomen voor de finale release. Google onderstreept dat de Developer Preview niet geschikt is voor commercieel gebruik door consumenten. In de Developer Preview kunnen nog bugs en problemen zitten die in de komende maanden uit de software gehaald moeten worden.

De eerste Developer Preview van Android P bevat diverse nieuwe functies, mogelijkheden en beveiligingsmaatregelen. Eén van de beveiligingsmaatregelen die in Android P wordt aangescherpt is toegang tot de microfoon en camera. In huidige versies van Android zijn apps met machtigingen tot de microfoon en camera in staat om ook op de achtergrond (al dan niet ongemerkt) de microfoon en camera te gebruiken. In Android P worden deze achtergrondmogelijkheden beperkt om bijvoorbeeld spionage of afluisteren onmogelijk te maken.

Camera API voor dubbele camerasystemen

Google heeft verder in Android P de camera API vernieuwd en biedt nu betere ondersteuning voor toestellen met dubbele camera's. De API krijgt standaard ondersteuning voor professionele foto instellingen, waaronder bijvoorbeeld de creatie van het 'bokeh-effect'.

MessagingStyle notificaties

Verder gaat Google in Android P het notificatiesysteem verder verfijnen. In Android P gaat Google 'MessagingStyle' notificaties introduceren, waarbij notificaties in threads worden weergegeven. Ook worden de mogelijkheden om vanuit notificaties binnen apps te navigeren verder uitgebreid.

Ondersteuning voor top notch beeldschermen

Tot slot zit in deze eerste Developer Preview van Android P ook ondersteuning voor smartphones die zijn uitgevoerd met een zogenaamd 'top notch beeldscherm'. Dit zijn beeldschermen waarin aan de bovenzijde een uitsparing is gemaakt voor bijvoorbeeld een luidspreker en camera. In de afgelopen weken zijn diverse smartphones gepresenteerd die over een dergelijk top notch beeldscherm beschikken.

De Developer Preview van Android P is beschikbaar voor zowel de eerste als tweede generatie Google Pixel smartphones en kan daarnaast ook vanuit een Android emulator op andere systemen getest en gebruikt worden.tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn:
Landen:
::: voeg een reactie toe