0
Breedband

Helft bedrijven loopt achter met digitale transformatie

maandag 20 februari 2017 | 10:55 CET | Nieuws
57 procent van de DMU's bij grote Europese organisaties denkt niet dat hun huidige ICT-infrastructuur gelijke tred houdt met de digitale transformatie. Ongeveer 20 procent van de 500 ondervraagden gaf in een onderzoek door Fujitsu aan gebruik te maken van cloudgebaseerde applicaties. De komende 36 maanden moet dit percentage zijn verdubbeld, zo voorspellen de onderzoekers van Pierre Audoin Consultants, dat de research deed voor Fujitsu. 

Veel bedrijven zijn het er over eens dat de implementatie van nieuwe technologieën moet worden ondersteund door een robuust infrastructuur en door een verschuiving inde bedrijfscultuur. Echter, tools voor collaboration en productivity werden in slechts 6 procent van de organisaties gebruikt. 

Veelal werd digitalisering als een bedreiging gezien. Zo'n 42 procent vond dat digitalisering een impact op hun business heeft terwijl 17 procent digitalisering ziet als must om te overleven. 10 procent van de bedrijven noemt zich een pioneer op het gebied van digitale transformatie. tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn:
Landen:
::: voeg een reactie toe