0
Mobiel

LG genereerde betere omzet op lagere afzet van smartphones in Q4 2017

vrijdag 26 januari 2018 | 07:46 CET | Nieuws

LG heeft in het laatste kwartaal van 2017 wereldwijd 13,9 miljoen smartphones afgezet, een daling van één procent ten opzichte van het laatste kwartaal van 2016. Mede door de komst van de Google Pixel 2 XL, die door LG ontwikkeld en geproduceerd is, alsmede de komst van de LG V30, verkocht LG in het laatste kwartaal van vorig jaar wel meer duurdere smartphones, waardoor de uiteindelijke omzet hoger is uitgevallen. Ook ten opzichte van het derde kwartaal van 2017 lag de afzet van smartphones door deze nieuwe toestellen 2,2 procent hoger. De omzet van LG met de verkoop van smartphones steeg met drie procent, zo blijkt uit de kwartaalcijfers van LG.

De kwartaalcijfers met betrekking tot de verkoop van smartphones zijn positiever dan werd verwacht. Begin dit jaar maakte LG tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas bekend dat het introductietempo van high-end smartphones omlaag zou gaan. LG meldde te gaan stoppen met 'het introduceren om te introduceren'. Tot op heden reageerde LG altijd met een eigen smartphone introductie op het moment dat een concurrent ook een nieuwe flagship smartphone uitbracht. 

Prototype LG G7 terug naar de tekentafel gestuurd

LG heeft tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas naar verluidt besloten de geplande LG G7 te annuleren. De introductie van dit toestel stond hoogst waarschijnlijk gepland rondom het aankomende Mobile World Congress in Barcelona, eind februari. LG heeft het huidige prototype voor dit toestel geschrapt en teruggestuurd naar de tekentafel. In plaats van een LG G7 brengt LG rondom het Mobile World Congress hoogstwaarschijnlijk een 'upgrade' voor de LG V30 uit. De LG V30 werd in september 2017 gepresenteerd en is sinds december verkrijgbaar in Nederland.

De belangrijkste reden voor LG om de introductie van de LG G7 uit te stellen is hoogstwaarschijnlijk de beschikbaarheid van Qualcomm Snapdragon 845 processoren. De eerste batch van deze processoren is naar verluidt volledig door Samsung geclaimd, waardoor andere smartphone fabrikanten de processor pas medio tweede kwartaal kunnen gaan gebruiken in smartphones. Voor flagship-smartphones van 2018 wordt het als belangrijk gezien dat deze van de nieuwste processor is voorzien. Vorig jaar moesten diverse smartphone fabrikanten, waaronder HTC en Sony, de release van hun high-end smartphones om dezelfde reden al opschuiven naar het einde van het tweede kwartaal. tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieën:
Landen:
::: voeg een reactie toe