0
Algemeen

Liberty Global overweegt verkoop UPC Zwitserland en Oostenrijk

donderdag 30 november 2017 | 07:50 CET | Nieuws
Liberty Global onderzoekt de mogelijkheden voor de verkoop van zijn Zwitserse en Oostenrijkse onderdelen. Dat schrijft the Daily Telegraph op basis van bronnen in de Londense City. Gesprekken over de verkoop van UPC Austrira en UPC Switzerland zijn naar verluidt nog in een opstartfase en leiden wellicht niet naar een verkoop.

De zogenaamde CHAT onderdelen, een samentrekking van de afkortingen van de Latijnse naam voor Zwitserland, Confoederatio Helvetica, en van Oostenrijk, verkeren in een mindere periode. Uit de laatste kwartaalcijfers blijkt dat de abonneeaantallen van UPC Switzerland zijn gedaald en de omzet afnam met 2 procent. Swisscom verhevigde de concurrentie door de breedbandprijzen op agressieve wijze te verlagen. Ondertussen heeft UPC Switzerland veel geld uitgegeven voor de uitzendrechten van exclusieve sportcontent en voor marketing van zijn tv-pakketten waardoor de cash flow daalde. 

Het Zwitserse onderdeel behaalde een jaaromzet van 1,36 miljard dollar op basis van zo’n 1,3 miljoen klanten. Volgens de bronnen zou een aantal Zwitserse mobiele operators interesse hebben, waaronder Salt (voormalig Orange Switzerland) dat al vaker liet blijken interesse te hebben in de vaste markt.

Sunrise biedt al breedbanddiensten via het Swisscom-netwerk, maar zou de omzet kunnen verhogen met een eigen vaste netwerk. Volgens één van de bronnen zou Liberty Sunrise-aandelen kunnen accepteren. 

UPC Austria is een kleiner onderdeel. Dit bedrijf heeft zijn verzorgingsgebied voornamelijk in Wenen. Het heeft een omzet van 342 miljoen dollar. 

Het is onduidelijk of Liberty Global een gezamenlijke verkoop nastreeft, of dat de onderdelen apart te koop zijn. Liberty Global wil niet reageren. tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn:
Landen:
::: voeg een reactie toe