0
Mobiel

Netgear komt met managed WiFi-platform Business Central

dinsdag 30 juni 2015 | 07:59 CET | Nieuws

Netear, leverancier van netwerkproducten, lanceert Business Central. Dit is een Software-as-a-Service (SaaS) / cloudgebaseerd IT-dienstenplatform voor het eenvoudiger implementeren, beheren en gebruiken van netwerken.

Business Central is volgens Netgear ontworpen om kleine tot middelgrote organisaties op basis van managed WiFi te voorzien van een betaalbare manier om essentiële IT-netwerkdiensten en netwerkapparatuur uit te rollen, te onderhouden en te beheren. Afnemers lopen uiteen van winkelcentra die gratis en betaalde WiFi-toegang aan winkeleigenaren en het winkelend publiek aanbieden, een restauranteigenaar met meerdere franchises en meerdere access points op elke locatie, tot een verzameling buurthuizen.

De eerste dienstenmodule op het Business Central-platform is de Business Central Wireless Manager. Bedrijven, value-added resellers en andere systems integrators moeten hiermee in staat gesteld worden om draadloze netwerken, verspreid over verschillende locaties, verdiepingen en steden centraal en veilig te beheren via de cloud. Met Business Central Wireless Manager wordt alles op afstand beheerd via een standaard webbrowser. Omdat de beheerfunctionaliteit op het web wordt gehost, kunnen volgens Netgear operationele administratieve taken die relevant zijn voor traditionele controller-architecturen worden geëlimineerd, zoals de aankoop, de updates, vernieuwing van beheerscontracten (SLA’s) en het onderhoud van de hardware.

Volgens onderzoek van IHS zal de hoeveelheid aan het netwerk verbonden apparaten op MKB-netwerken en grote zakelijke netwerken met twintig procent stijgen tussen 2014 en 2016. Dat wordt veroorzaakt door een groeiende gebruikerspopulatie, meer apparaten per gebruiker en nieuwe use cases zoals machine-to-machine (M2M) communicatie of het bredere Internet of Things (IoT). Drie van de vier apparaten maken draadloos verbinding met het netwerk, waardoor volgens IHS een robuuste draadloze connectiviteit noodzakelijk is voor organisaties die van de nieuwe mogelijkheden gebruik willen maken en mobiliteit in hun zakelijke processen willen integreren.tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieƫn:
Landen:
::: voeg een reactie toe