0
Algemeen

Orange wint rechtszaak: verkoop Voo aan Providence opgeschort

dinsdag 30 juni 2020 | 08:41 CET | Nieuws
Schrijf je nu alvast in voor het gratis webinar over de Multibandveiling 2020. En hoor snel na de veiling wie hoeveel waarvoor betaalde en wat we nu kunnen verwachten. Meld je hier aan!

Een rechtbank in Luik heeft de verkoop van kabeloperator Voo aan private equity-groep Providence opgeschort, na een beroep van Orange Belgium, schrijft L’Echo. Orange Belgium is zelf ook geïnteresseerd in een overname. Nethys, het moederbedrijf van Voo, zegt dat het de verkoop aan Providence stopzet en de verkoop heropent. 

Het bedrijf riskeert dat het EUR 150 miljoen aan schadevergoeding aan Orange moet betalen als het doorgaat met de verkoop aan Providence. Orange ging eind 2019 in beroep tegen de overeengekomen verkoop. Het meent dat het verkoopproces van de openbare kabelexploitant niet transparant was. Orange was één van de drie bieders, naast CVC en Providence. 

Nethys stemde in mei 2019 in met de verkoop van Voo. De deal werd later opgeschort toen in de pers bekend werd dat het management van Voo mogelijk een belangenconflict had en de aandeelhouders van Nethys beweerden dat ze niet goed waren geïnformeerd. Het management is inmiddels ontslagen en er lopen openbare onderzoeken. 

Enodia, het moederbedrijf van Nethys, stemde ermee in de onderhandelingen met Providence in december te hervatten en zei dat het te moeilijk zou zijn om de vorige overeenkomst te ontbinden. Ze bereikten overeenstemming over nieuwe voorwaarden en wilden de verkoop op 30 juni van dit jaar afronden. 

De rechtbank oordeelt dat de oorspronkelijke verkoopovereenkomst frauduleus was en in strijd met het algemeen belang, meldt L'Echo. Aangezien de tweede overeenkomst van december 2019 gebaseerd was op de eerdere deal, kon deze ook als ongeldig worden beschouwd. De rechtbank zegt dat de verkopende partij het verkoopproces opnieuw had moeten openen voor andere bieders. 

Geen beroep 

In een verklaring aan persbureau Belga zegt Enodia dat het niet in beroep gaat tegen de beslissing van de rechtbank en in plaats daarvan het verkoopproces zal herstarten. Het merkte op dat de verkoopovereenkomst met Providence een clausule bevat die zowel de verkoper als de koper beschermt tegen eventuele boetes als een dergelijke juridische uitspraak van invloed was op de deal. 

Orange Belgium is tevreden met de uitspraak van de rechtbank en zegt dat de rechter zijn ‘legitieme zorgen’ over het verkoopproces van het voormalige management van Nethys bevestigt.


tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieën: Algemeen
Bedrijven: Orange Belgium / Voo
Landen: België
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

Orange wins court ruling to suspend Voo sale to Providence

Published 29 jun 2020 15:08 CET | België
A court in Liege has suspended the sale of cable operator Voo to private equity group Providence, following an appeal from rival ...

Orange Belgium eist stilleggen verkoop VOO aan Providence

Published 21 feb 2020 10:31 CET | België
Orange Belgium maakt bekend dat het een kortgeding heeft aangespannen tegen de bedrijven Nethys en OTP Luxco - die de belangen ...

Nethys belegt buitengewone algemene vergadering voor aanstellen nieuwe directie

Published 09 okt 2019 07:32 CET | België
De Luikse groep Nethys heeft voor aanstaande vrijdag een buitengewone algemene vergadering belegd om de crisissituatie binnen het ...

Verkoop Belgische kabelaanbieder VOO aan Providence opgeschort

Published 26 sep 2019 09:55 CET | België
De raad van bestuur van de Luikse intercommunale Enodia heeft woensdagavond 25 september de verkoop van kabelmerk VOO, IT-groep ...