0
Algemeen

Prijzen communicatiediensten dalen bijna 8 procent in januari - CBS

donderdag 8 februari 2018 | 08:23 CET | Nieuws

De prijzen voor telecommunicatie (internet, telefonie) zijn in Nederland in januari 2018 met 7,8 procent gedaald in vergelijking met een jaar eerder. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van het CBS. In december 2017 daalden de prijzen voor communicatiediensten nog sterker jaar-op-jaar, namelijk met 8,3 procent.

De consumentenprijzen als geheel lagen in januari 1,5 procent hoger dan een jaar eerder, zo meldt het CBS. Vrijwel alleen de prijzen van telecomdiensten dalen significant. In december was de prijsstijging van goederen en diensten op jaarbasis nog 1,3 procent. De stijging van de consumentenprijzen lag in Nederland ook hoger dan in de eurozone. In de eurozone nam de prijsstijging af van 1,4 naar 1,3 procent. 

Structurele daling prijzen

De prijzen voor diensten zoals internet en telefonie dalen al langer structureel. Over heel 2017 was er sprake van een daling met 6,9 procent. De impact van de dalende prijzen voor communicatie was in januari -0,25 procent op de totale inflatie. Zonder deze invloed zouden de consumentenprijzen jaar-op-jaar nog eens 0,25 procent meer gestegen zijn.tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn:
Landen:
::: voeg een reactie toe